fbpx Ново поколение влакове ще обслужват лондонското метро | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ново поколение влакове ще обслужват лондонското метро

London Underground (LUL), дъщерно дружество на компанията Transport for London (TfL), която отговаря за градската железница в столицата на Великобритания, подписа договор със Siemens Mobility за проектиране и производство на 94 влака от ново поколение за лондонското метро (Tube) на стойност около 1,5 млрд. паунда (1,54 млрд. евро), които да заменят досегашните мотриси от 70-те години. Влаковете ще обслужват линията „Пикадили“ (Piccadilly), като доставката им ще започне през 2023-та година.

"Нашите нови метровлакове за Лондон ще увеличат значително капацитета и честотата по линията „Пикадили“. В същото време те ще предложат на потребителите значително по-добро изживяване. Чрез нашите услуги ще подкрепяме London Underground през целия жизнен цикъл на влаковете, за да се гарантира, че те ще обслужват жителите на Лондон с най-висока надеждност и достъпност", каза Сабрина Сусан, главен изпълнителен директор на Siemens Mobility.

Nigel Holness, управляващ директор на London Underground, заяви от своя страна: "Въвеждането на нови мотриси на линията „Пикадили“ ще подобри значително пътуването за милиони клиенти, осигурявайки по-чести и по-надеждни влакове в продължение на десетилетия. Тази поръчка ще означава замяната на мотрисите по линията, които са от 70-те години, с нови влакове, чиято доставка ще започне през 2023 г. Това ще помогне за справяне с голямата натовареност на линията, тъй като населението на Лондон продължава да расте".

Новите просторни влакове по линията „Пикадили“ са базирани на платформата Inspiro на Siemens Mobility и предлагат на пътниците значително подобрен комфорт и удобство. Високотехнологичните влакове за лондонското метро са оборудвани с по-широки врати и по-дълги, проходими, напълно климатизирани вагони. В допълнение, вградените информационни системи ще помогнат на всички клиенти да планират пътуването си по-лесно.

Като част от договора за обслужване, Siemens Mobility ще отговаря за осигуряване на доставките на резервни части за период от пет години, започвайки с пускането в експлоатация на първите влакове. Компанията също така ще осигури пълна техническа поддръжка на влаковете след изтичане на срока на общата им гаранция. Освен това поръчката на LUL включва цифрови услуги на базата на решението на Siemens Railigent.

TfL и Siemens Mobility ще работят в тясно сътрудничество, за да обмислят възможностите за местно производство в Обединеното кралство в партньорство с Глобалния център за високи постижения за метрото на Siemens Mobility във Виена, Австрия. През март 2018 г. Siemens Mobility обяви плановете си за изграждане на местно железопътно производствено предприятие в Goole, Източен Йоркшир, където възнамерява да създаде до 700 работни места (плюс още 250 по време на строителната фаза), с още 1700 потенциални позиции по веригата за доставки в Обединеното кралство.

LUL е поръчала влаковете като част от програмата Deep Tube Upgrade, която включва линиите Piccadilly, Bakerloo, Central и Waterloo&City. До 2026 г. ще бъде увеличена честота на влаковете в пиковите часове по линията „Пикадили“ (от 24 до 27 влака на час), която се използва от 700 000 пътници дневно. Това означава влак на всеки 135 секунди в най-натоварените периоди.