fbpx Новогодишните обещания – какво ще ни помогне да ги спазим | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новогодишните обещания – какво ще ни помогне да ги спазим

Новогодишните обещания са част от празничния сезон като коледното дръвче и пуйката, картичките и подаръците. Как обаче иновативни дисплеи, които поддържат зрението свежо, работните места – спретнати и подредени, а работните часове – по-продуктивни.

Останете съсредоточени

Постоянното разсейване – не само от разхвърляното бюро – често е цитирано като основна пречка за свършване на работните задачи. Фоновият шум от гласовете, телефоните и хора, които се отбиват, често пречат на концентрацията. Какъв по-добър начин да останете фокусирани от един голям монитор или екран, който се извива около зрителното поле и създава повече персонално пространство? Извитата форма означава, че хората няма нужда да въртят глава, за да виждат съдържанието по краищата на екрана, а това създава много по-поглъщащи работни сесии с минимално разсейване. Извитият екран е и по-забавен – той прави игрите и филмите много по-неустоими.

Бъдете здрави

Когато говорим за поддържане на здравето, е лесно да забравим за очите. Потребителите прекарват повече време от всякога, взаимодействайки с дигитални устройства като таблети, телефони и десктоп дисплеи, а часовете пред екрана допълнително натоварват очите. Трептящият екран влошава концентрацията и дори причинява главоболие. Още по-сериозно е продължителното излагане на синя светлина от дисплея, което увеличава риска от свързана с възрастта макуларна дегенерация (ARMD) - най-честата причина за загуба на зрение в индустриализираните страни във възрастовата група 50+.

Това са точно предизвикателствата, свързани със здравето и кондицията, които хората могат да решат с правилен избор на дисплей. Мониторите, които регулират подсветката на екрана, създават ултра стабилна картина, която поддържа очите свежи дори след часове гледане. Дисплеите, използващи специалната LED технология, намаляват светлината с вредни дължини на вълните с над 90% като запазват пълната чистота на цветовете и яркостта. Така потребителите могат да защитят своите очи, без да правят работата си по-трудна заради изкривяване на цветовете.

Подобрете кондицията на работното място

Притежаването на дисплей, който може да бъде настроен за различни зрителни нива, също има огромно влияние върху кондицията. Стойките, които могат да се накланят и да завъртат дисплея в точната предпочитана позиция, помага за намаляване на физическото напрежение през дългия работен ден. Като желан страничен ефект стойката намалява плетеницата от кабели на бюрото за по-прибрано работно пространство с повече фокус и по-малко разсейване.

Станете организирани

Ако съдържанието на екрана е претрупано и дезорганизирано, решението може да се крие в преминаването към следващото ниво екранни резолюции. Най-новите дисплеи предлагат супер фина резолюция с 4K UHD яснота. При 3,840 x 2,160 пиксела Ultra High Definition (4K) резолюцията предлага четири пъти повече пиксели на инч в сравнение с Full HD (1,920 x 1,080) и постига четири пъти по-голяма яснота, което дава на потребителите възможност да поддържат спретнат и свеж десктоп с множество работни области или „зони“ на техния дисплей.

Разбира се, смяната на дисплея на бюрото няма да спази всяко новогодишно обещание. Повечето от тях зависят от човека пред екрана. Едно нещо обаче е сигурно: инструментите за работа, които естествено помагат на хората да се фокусират по-добре, да поддържат бюрата си подредени и да се грижат за кондицията си, оставят повече енергия за изпълнение на други важни задачи. Или просто помагат в по-голяма степен да се наслаждаваме на живота. Това съветват от водеща технологична компания и лицензен партньор на Philips Monitors ММD.