fbpx Тролове или… свобода | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Тролове или… свобода

Водеща снимка
Да

Тролове или… свобода

Спорих със социоложка. Или каквато и да беше там. Една от многото, която никога не познаваха кой ще спечели изборите, но винаги бяха на екрана. Познаваме ги до болка – те всичките знаят всичко, а всъщност…, нищо. Та тя твърдеше, че социалните медии били новото ни зло – видиш ли, всеки там си казвал каквото му хрумне и каквото си иска, а ние сме длъжни да го четем.

Смешно е. Все пак сме 2022 г. Социалните медии сега са тези, които ни дават знание, информация, които ни обогатяват и ни правят силни и независими. И никак не е случайно, че в няколко държави, част от тях твърде големи, те са забранени. И не бива никак, ама никак да се безпокоите, че можете да прочетете хейтърски коментар, злобна забележка или откровено фалшива новина. Всичко ще си дойде на мястото с времето. Лесно ще разпознаваме тези така невероятно вредни тролове, които искат да промият мозъците ни, още по-лесно ще можем да различим лъжата от истината.

Далеч по-важна е информацията, която получаваме всеки ден. Възможността да комуникираме без граници и без притеснения. Това наистина си заслужава, защото означава само едно - знание. А,  щях да забравя и най-важното – свобода.