fbpx Новото лице на Hyundai | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новият Hyundai Tucson

Новото лице на Hyundai

етикети

 
Снегът дойде като по поръчка, а ние бяхме в едно ботевградско село, последното, което ще тръгнат да разриват, ако бъде затрупано със сняг. Иначе пълна селска идилия, в която дори чуваш шума на падащите снежинки. Истинското огнище бумтеше и създаваше онзи уют, който ние, градските хора няма как да открием в мечтания за всеки човек голям град...
И колкото и да си мечтаем за подобно безвремие, в подсъзнанието ми стоеше спокойно складирана мисълта, че „ако се наложи, всеки момент мога да се измъкна към цивилизацията“. Бях с високопроходима машина – новият Tucson, един от знаковите модели на марката. Модел, който може да изтегли бранда на следващо ниво от развитието му. 
 
 
Качественият скок в разработката на екстериора и интериора правят веднага впечатление. Tucson казано с една дума е просто красив. И помен не е останал от спомена за недотам изпипаните преди време корейски автомобили. 
Предната част се отличава с характерна голяма трапецовидна решетка, която много естествено се свързва с LED фарове и придава отличителен вид на автомобила. Новите Bi-LED фарове осигуряват основни и дълги светлини, които са по-ярки от обикновените фарове, а криловидната им форма носи елемент на изисканост. 
 
Хромираната странична лайстна, която обрамчва страничните прозорци стои много елегантно и подчертава изисканият характер на автомобила.
 
Задната част е масивна, а модерна комбинация от последно поколение LED светлини и футуристичен триизмерен дизайн успяват да привличат погледа и най-важното отлично се забелязват отдалеч на пътя.  
 
 
Интериорът определено впечатлява от пръв поглед. Чак не ми се вярваше, че все пак това не е премуим автомобил. Меки и приятни на допир материи, приятна кожа на седалките, а светлият цвят създава допълнително усещане за класа. Огромният панорамен покрив влива много светлина и създава изключителен допълнителен простор.
На централната конзола е разположен тъч екран а TomTom LIVE осигурява различна информация като трафик, време, информация за камери за скоростта и онлайн търсене на интересни обекти и места. 
 
 
 
Tuson буквално е натъпка с всякакви системи – автомобилът ще спре сам, ако системата прецени, че има възможност за потенциален сблъсък, използвайки данни от камера и радара. Индикацията за автомобил в мъртвата зона предпазва от всички страни като индикира наличието на автомобил в мъртвата зона за безопасно маневриране, ако машинално тръгнете да завивате, без да сте погледнали в страничното огледало.
Системата за следене на пътната лента реагира в случай, че превозното средство се отклони от лентата шофиране без сигнализация. Ще чуете звуков предупредителен сигнал и ще усетите активно коригиране посоката на завиване. Системата може да е животоспасяваща при евентуално заспиване зад волана.
При подаване на мигач се включва допълнителна светлина за осветяване на завоя и предотвратяване на евентуални произшествия с пешеходци
 
Това, което всяка дама би оценила е интелигентна врата на багажника. Тя отваря багажника автоматично щом застанете за 3 секунди зад автомобила. 
 
 
Още една глезотия е помощникът за паркиране, присъща на високия клас автомобили.
 
 
Новият Tucson се предлага с най-широката гама от двигатели в своя клас. Можете да избирате между два бензинови – 1.6 GDi 132 к.с. или турбо-бензиновия 1.6 T-GDI с мощност 177 к.с. За почитателите на дизела се предлагат 1.7 CRDI с мощност 115 к.с. или 2.0 CRDi с мощности от 136 или 185 к.с. Двигателите се комбинират с ръчна или автоматична скоростна кутия като за пръв път в своята SUV гама Hyundai предлага седемстепенна автоматична трансмисия с двоен съединител за някои от тях. Задвижването може да бъде както 4WD така и само на предните колела при по-малките мощности.