fbpx Kia продължава да вдъхновява и след Световното първенство по футбол 2022™ в Катар | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Kia продължава да вдъхновява и след Световното първенство по футбол 2022™ в Катар

етикети

Kia ще продължи да вдъхновява почитателите на спорта по целия свят след успешното приключване на участието на марката на Световното първенство по футбол 2022™.

В духа своето основно послание „Вдъхновението е във всички нас“, специално разработено за Световното първенство, Kia обедини футболните фенове от десетки нации по целия свят и сега ще насочи вниманието си към предоставяне на подкрепа на други глобални региони и значими събития.

По време на FIFA World Cup 2022™ бяха ангажирани общо 297 автомобила и 70 автобуса от марката Kia, които се погрижиха за максимално безопасното и удобно придвижване на играчи, съдии, ръководство и персонал на първенството. В допълнение за целите на международното събитие бяха предоставени и 80 електрифицирани модела Kia (30 броя EV6 GT-Line, 30 броя Sorento Plug-in Hybrid и 20 броя Niro Plug-in Hybrid).

EV6 GT-Line бе първият изцяло електрически автомобил на Kia, използван някога на Световно първенство по футбол. Ролята му придоби допълнителна значимост с отразяването на ангажимента на марката към екологична устойчивост в глобален мащаб и по-специално на дейността на Kia в Близкия изток, където екологичните превозни средства в момента са по-малко популярни.

За да отбележат събитието, Kia и FIFA продуцираха документалния филм „Пътят към вдъхновението“, който вече е на разположение на зрителите на OTT платформата „FIFA+“ на FIFA. Във филма участват легендарните играчи Микаел Силвестр (Франция) и Найджъл де Йонг (Холандия), които помагат на международния спортен журналист и водещ Адам Хънт да се запознае с Катар зад волана на EV6 GT-Line.

На щанда на Kia „Ground of Inspiration“ в Катар беше показан и концептуалният модел Kia EV9, който привлече вниманието на хиляди фенове на футбола. Въпреки че преди това прототипът вече бе отбелязал своята световна премиера на автомобилния салон в Лос Анджелис през 2021 г. и автомобилното изложение в Бусан през 2022г., появата му на Световното футболно първенство бе открит дебют на бъдещия флагман на Kia.

Към концептуалния EV9 се присъединиха и емблематични модели на Kia в т.нар. „Brand Activation Area” зони, сред които EV6 GT - най-мощният сериен автомобил в историята на Kia с 576 к.с. на стадион Ал Байт и Sportage на международния стадион Халифа.

След успешното завършване на програмата от активности в рамките на Световното първенство по футбол 2022™, Kia гледа напред към участието си в бъдещи забележителни спортни събития и местата на тяхното провеждане, привличащи глобален интерес с подобни мащаби. Марката ще представи ново, вдъхновяващо и изпълнено с творческа енергия съдържание на Откритото тенис първенство на Австралия  през месец януари 2023 г.