fbpx Облачните технологии откриват нови небеса | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Облачните технологии откриват нови небеса

Облачните технологии откриват нови небеса

Една от водещите български компании е Приста Ойл Холдинг. Тя оперира в повече от 20 държави в Централна и Източа Европа, в Близкия и Среден Изток, а също така в Украйна, Узбекистан, Казахстан и др. Вследствие на устойчивата стратегия за развитие, пазарното присъствие на компанията в отделните държави достига нива между 5 и 55%. Компанията планира да осъществи бъдещото си териториално развитие не само в Европа, а и в Централна Азия, Близкия Изток и Африка увеличавайки и присъствието си и продажбите в целия свят.

Това доведе до редица ИТ предизвикателства. Командировките на служителите се увеличиха значително и се появи нуждата да имат достъп до най-новите версии на важни документи по всяко едно време независимо къде се намират.
С офиси и служители по целия свят, компанията трябва да си сътрудничи през граници и различни часови зони, да споделя и актуализира документи, координира дневници и гласова комуникация, мигновени съобщения, както и аудио и видеоконференции.

За да отговори на тези нужди, Приста Ойл се довери на консултантския опит по лицензионни програми на COMPAREX България и заедно с консултанти от Майкрософт България избраха да тестват Microsoft Office 365. Пилотния проект мина много успешно и това убеди Приста Ойл, че технологията облак може да помогне за решаване на техните ИТ предизвикателство.

Office 365 предостави на Приста Ойл надеждна, сигурна система за електронна поща, за редактиране на документи и за съвместно им споделяне. Служителите вече имат достъп до Microsoft SharePoint document library и възможност за редактиране на документи с Office 2013 или Office Web Apps в уеб браузър. В допълнение, те могат да достъпват сигурни, бизнес мигновени съобщения, както и аудио и видеоконференции, заедно с възможността за споделяне на десктопа и общуване в реално време. Windows Intune добавя към Office 365 и компютърно управление и инструменти за поддръжка, като например Recorder Problem Step, включително напреднала антивирусна защита, отдалечено разгръщане и софтуер за управление на инвентара,както и следеното на софтуера инсталиран на компютрите на компанията.

Работа в екип

"Microsoft Lync Online (включени в Office 365) е чудесно решение за вътрешни обаждания", казва Юлия Шивергева, ИТ Програмен Мениджър на Приста Ойл. Защото той работи онлайн, и компанията няма разходи за разговори или дори видеоконференции на своите служителите навсякъде по света. Microsoft Lync предоставя информация за присъствие, и в всеки даден момент ние можем да видим дали колегите са на разположение да отговарят на повикванията, да участват в видеоконференции. "Microsoft Office 365 и Windows Intune ни направи по-професионални, ефективни и продуктивни", коментира Юлия Шивергева – ИТ Програмен Мениджър на Приста Ойл

Най-актуална информация

Office 365 дава на служителите достъп до централната библиотека с документи, така че те винаги имат най-последните версии на ключови документи. „Това ни помага да предоставим по-добро обслужване на нашите клиенти и да реагираме по-бързо на запитванията, защото разполагаме с най-новата информация.“- допълва Юлия Шивергева,

Съвместимост

Всички в компанията използват една и съща операционна система, един и същ софтуер за редактиране на документи, споделят един и същ имейл, съобщения и календар. Не само, че са с най-новите версии на Office и Windows, които са по-продуктивни от предишните версии, но те също изискват по-малко поддръжка и обучение, което намалява разходите.

Ефективност на разходите

Продукти като Windows Intune и Office 365 позволява на Приста Ойл да плащат само за софтуера, който се използва от всеки потребител, на годишна база, а не да плащат за това предварително. В допълнение, Windows Intune помага на компанията да следи софтуера и се грижи служителите да не инсталират нелицензирани или неодобрена програми. Това помага за допълнително намаляване на разходите за лицензиране на софтуер.

Гъвкавост

Благодарение на Office 365, служителите могат да работят от дома си и да използват своите смартфони, за да получат електронна поща и друга информация. Това подкрепя мобилна и гъвкава работа, което е важно, когато служители пътуват често.

КОМПАРЕКС България ООД е част от COMPAREX AG. Компанията е представена в 29 държави по света и притежава повече от 30 годишен опит в  планирането и внедряването на информационни технологии. Ние сме доказан, и надежден партньор на компании от различни индустрии и сектори. Част от нашите услуги са доставка и внедряване на софтуер, изграждане и сигурност на ИТ инфраструктури, виртуализация “Cloud computing” технологии и др.

Facebook коментари