fbpx Обновеният Opel Corsa разпръсна светлини предпразнично в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Обновеният Opel Corsa разпръсна светлини предпразнично в София

етикети

Един от най-любимите и успешни модели на Opel пристигна в България. На официално събитие, в диско обстановка в зала 2020 Event Space бе представен новия Opel Corsa и на въпросът „Обичате ли да се забавлявате?“ всички отговориха с „Yes of Corsa“, което е и мотото на медийната кампания представяща модела в момента.

Новият модел е получил някои стилистични промени, включващи характерната “радиаторна решетка”, която Opel нарича Vizor. Видимо на задния капак вече е и името на модела.

Сега електрическата версия на Corsa получава по-мощен двигател и по-голяма батерия, позволяваща пробег от 405 км с едно зареждане (WLTP). В гамата на новата Corsa вече ще има и хибриден вариант с 48-волтова система, което е новост за Opel като цяло.

Снимки: Тони Тончев

Corsa се предлага и с високоефективни двигатели с вътрешно горене. Базовият вариант разполага с бензинов двигател с мощност 75 к.с., със среден разход от около 5.4 л/100 км и 120 гр/км въглеродни емисии.

В технологичната част са включени поддържане на лентата за движение, система за аварийно спиране и разпознаване на пешеходци и такава за предупреждение за сънливост на шофьора, които са серийни. Срещу доплащане клиентите могат да поръчат панорамна камера с висока разделителна способност, която е част от паркинг асистента.

Цените на обновената Corsa у нас започват от 34 965 лева.