fbpx PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen с водородно задвижване | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen с водородно задвижване

етикети

PEUGEOT се превръща в един от първите производители, които предлагат серийно производство от 2021 г. на електрическа версия, задвижвана с водородна горивна клетка. Марката повишава изискванията си за намаляване на емисиите на своите автомобили  в сегмента на компактните лекотоварни ванове, в допълнение към автомобилите задвижвани с електрическа батерия и с двигател с вътрешно горене.

Новият PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen се превърна в най-новия символ на стратегията на марката „Разширена сила на избора“, която дава възможност на всеки клиент да избере от широка гама двигатели този, който е най-подходящ за неговия начин на употреба.  

Електрическата версия с водородна горивна клетка е доказателство за бързото разгръщане на електрифицираните предложения в гамата на Peugeot EXPERT. Тя следва представянето през 2020 г. на модела e-EXPERT, който бе избран за Международен ван на годината в началото на 2021 г. и е шестият автомобил PEUGEOT, който печели тази престижна награда от 1992 г. досега.

Новият PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen включва нова средно мощна зареждаема електрическа система с водородна горивна клетка, иновативна и специфична за STELLANTIS, съставена от горивна клетка, която произвежда електричеството, необходимо за задвижване на автомобила, благодарение на водород в резервоар на борда и високоволтова литиево-йонна акумулаторна батерия с капацитет 10,5 kWh, която може да бъде презареждана от електрическата мрежа и която също захранва електрическия двигател по време на определени фази на задвижване.

Новият PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen ще може да се зарежда за 3 минути с водород, достатъчен за пробег от над 400 км. Резервоарната система се състои от 3 резервоара за съхранение на водород, разположени под пода, с общ капацитет 4,4 кг при налягане 700 бара.