fbpx Японска щедрост | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Toyota Verso

Японска щедрост

етикети

 

Един от „най-семейните“ модели на Toyota представи тази година последното си обновление. Verso, разработено специално за европейския пазар, задоволява още повече нарасналите търсения на клиентите и се превръща в практичен многофункционален ван готов да издържи всякакви капризи. Verso предлага сега обновен дизайн, осъвременен интериор, нов двигател и още по-приятно пътуване, особено на дълъг път. Моделът има над 470 нови части - 60% са видими и 40% свързани с динамиката и нивата на шум и вибрации.

 

Още с пръв поглед се забелязва по-агресивният дизайн в предната, част, който изразява категорична динамика на автомобила. По-голямата емблема на марката е кацнала много видимо централно на предната решетка, а хромираната хоризонтална лайсна издължава устремената линия към светлините. От своя страна те са стеснени леко и така още повече се подчертава динамиката. Красотата им се подчертава от вградени дневни LED светлини и ксенонови светлини в най-високото оборудване. Хромираните лайсни в долната решетка, както вградени фарове за мъгла блестят отдалеч. А спойлера, който е в цвета на купето, влияе върху аеродинамиката.

 

Купето е просторно и светло. Високата позиция на шофьора и пътниците дава отлична видимост. Приборното табло е обърнато към водача и оборотомера и скоростомера, както и бордовата информация не се намират на традиционното място точно пред очите, а леко встрани. Въпреки това усещането на водача за владеене на шофьорския процес е абсолютно сигурно. Материите са много приятни на допир. Горната жабка вече е облицована с меки материали. В долната може да се събере еднолитрова бутилка, която може да се охладите. Воланът е изработен от кожа Nappa. Приборите на арматурното табло са осветени в бяло, за по-добра четливост, а всички бутони в интериора и екрана на централната конзола светят в мека оранжева светлина.

 

Голямото предимство на автомобила е неговата ергономичност и 32-те различни комбинации на седалките, благодарение на системата Toyota Easy Flat.Всички седалки на втория и третия ред са индивидуални, което значи, че могат да се сгъват и поотделно. При нужда вторият ред седалки може да се плъзга в диапазон от 195 мм. Седалките на третия ред се разгъват изключително лесно, дори и от жена.

 

Товарното пространство в новото Verso, със сгънати втори и трети ред седалки, е с 1 575 мм дължина и 1 430 мм ширина. При вдигнати 3 реда седалки, багажното пространство е с обем 144 литра, а при сгънат трети ред седалки
Обемът на багажника при пет седалки е 440 литра, а ако се наложи да се 7 пътника ще имате 144 литра на разположение.

 

Новото Verso предлага избор от 4 двигателя: 2 дизелови и 2 бензинови, като всички те са оборудвани иновативни технологии и подобрени системи Toyota Optimal Drive.
Преработеният 2.0 литров D-4D дизелов двигател, комбиниран с 6 степенна ръчна скоростна кутия, дава отлични резултати в разхода на гориво - 4.9 л/100 км. Той има нови вариативни дюзи на турбото с по-нисък коефициент на триене и електрически актуатор. С настройка на разпределението на въртящия момент на всяка предавка, максималният въртящ момент от 310 Нм се достига по-рано и полезния диапазон започва от 1600 – 2400 об/мин.
Тестовият автомобил бе оробудван с 1.8 литровия бензинов мотор, с автоматична скоростна кутия. За него производителите дават понижен среден разход до 6.8 л/100 км. но с ръчна скоростна кутия. Реално ние постигнахме 7.0 л/100 км, което е много добър резултат.