fbpx Новата Fiesta – силното оръжие на Ford (ВИДЕО) | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новата Fiesta – силното оръжие на Ford (ВИДЕО)

етикети

 

Изцяло новият Ford Fiesta вече е в България, а ние предприехме двудневно пътуване до сръбската ни съседка, за да разходим малкия автомобил. И колкото и голямото му предимство да е градският му боен характер, автомобилът ни убеди, че се справя отлично и на дълъг път.

Новата Fiesta е въоръжена с технологии от различно естество повече от всякога. В помощ на водача са 2 камери, 3 радара и 12 ултразвукови сензора, които заедно 360 градуса около автомобила и сканират пътя отпред на разстояние до 130 метра.

 

Fiesta е първият Ford с усъвършенстваната версия на Асистента за предотвратяване на сблъсъци и засичане на пешеходци – функция, която открива хора на или в близост до пътя отпред, или такива, които може да пресекат пътя на автомобила, като през нощта използва светлината от фаровете. Системата е проектирана да намали силата на някои челни сблъсъци с автомобили и пешеходци или да помогне на водачите да избегнат сблъсъците като цяло. Широкоъгълната камера помага за по-добро проследяване движенията на пешеходците.

 

Също за първи път във Fiesta е Активният паркинг асистент на Ford с перпендикулярно паркиране, който помага на водачите да намерят подходящи паркоместа и паркира без участието на ръцете им успоредно или перпендикулярно.

Fiesta е първият автомобил Ford, който притежава премиум аудиосистемата B&O PLAY (опционално) и също за първи път предлага отварящ се стъклен панорамен покрив.

 

Комуникационната и развлекателна система SYNC 3 е с „плаващ“ тъчскрийн с висока резолюция и размер до 8 инча, който може да бъде управляван с жестове „плъзване“ и „прибиране с пръсти“ подобно на таблетите. Fiesta разбира и от приказка - комуникационната и развлекателна система SYNC 3 позволява управлението на аудиосистемата, навигацията и свързаните смартфони с прости, разговорни команди. Натискате буто и с изричането на „I need a coffee“, „I need petrol“ и „I need to park“, могат да локализират близки кафенета, бензиностанции или паркинги.

 

Вдъхновена от по-големите автомобили на Ford, малката Fiesta предлага и отопляем волан за комфорт в студените зимни утрини и стилен нов инструментален панел с 4,2-инчов мултифункционален TFT дисплей.

 

Интериорът е достатъчно просторен, така че трима души съвсем добре пътувахме до Сърбия. Седалките са леко твърди, но така, че да изминете 300 км, без да усетите умора на тялото. Пътниците на задните седалки има допълнителни 16 мм пространство за коленете, благодарение на новите седалки с тънки облегалки, които са по-меки и предлагат повече странична опора. Те са преминали през 60 000 тестови цикъла, за да се гарантира тяхната износоустойчивост, а материите на седалките и стелките в цялата гама на модела са тествани в лабораторията за висококачествени материали Ford във Великобритания. По-здравата конструкция на каросерията, намалените нива на шум, вибрации и твърдост, подобрената изолация на двигателя и акустичното предно стъкло са подобрили цялостното усещане за комфорт на пътуването. А обезшумяването е със 7% по-ниско  при 100 км/ч спрямо досегашният модел.

 

Под предният капак Fiesta предлага многократно награждавания 1,0-литров бензинов EcoBoost на Ford с 100, 125 и 140 к.с., а нов бутон Eco при механичните трансмисии регулира настройките на двигателя и горивния дросел, за да помогне на водачите да пестят повече гориво, когато желаят. Освен това е на разположение и 1,5-литровия дизелов TDCi със 120 к.с. – първият дизелов силов агрегат на Fiesta с висока мощност. Нова е и 6-степенна трансмисия.

А в следващото ВИДЕО ви представям някои моменти от сръбското ни пътуване.