fbpx Обсъждат се възможности за производство на българско кисело мляко в Катар | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Обсъждат се възможности за производство на българско кисело мляко в Катар

Обсъждат се възможности за производство на българско кисело мляко в Катар

Eл Би Булгарикум – българската държавна компания, чийто принципал е министърът на икономиката, енергетиката и туризма - и най-голямата катарската фирма в хранителния сектор Hassad Food обсъдиха възможностите за предоставяне на лиценз за производство на българско кисело мляко в Катар и сътрудничество в създаването на иновативни млечни продукти – пробиотични и пребиотични храни за здравословно хранене. Това съобщи изпълнителният директор на компанията Венцислав Георгиев, който участва в представяне на българската хранителна индустрия в рамките на бизнес форума в Доха.
Ел Би Булгарикум предлага на катарските партньори и износ на български закваски за млечни продукти. Разговорите между двете компании ще продължат и утре, като ще бъдат обсъдени възможности не само за Катар, а и за държави от Близкия Изток и Северна Африка.

Заедно с това България участва за първи път на изложението Агритек в Катар. На българския щанд се представят сирене, кашкавал, мед, розови продукти, телешка и пилешка пастърма, телешка луканка, биволски суджук и др.

Facebook коментари