fbpx Opel без покрив на изложението Techno Classica | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Opel без покрив на изложението Techno Classica

Opel без покрив на изложението Techno Classica

С експозиция от 14 автомобила, отразяващи над 100-годишната история в автомобилното производство, Opel показва селекция от своите най-популярни открити модели на тазгодишното изложение Techno Classica в германския град Есен (10-14 април, 2013 година). Посетителите ще видят първия Opel Patent Motor Car System Lutzmann oт 1899 г., модела 10/18 Doppelphaeton с неговия ‘American top', кабриолета Rekord A на каросеристите от Deutsch, модела Monza Keinath C5, както и новия кабриолет от среден клас Opel Cascada, който отбеляза световната си премиера на тазгодишното автомобилно изложение в Женева.

Специална атракция е възможността на посетителите да си направят снимка в истински "Lutzmann" от далечната 899 г. Moдели от агенцията Carlottas Mode, облечени в тоалети от XIX век внасят допълнителен чар в атмосферата на щанда от 10 часа сутринта до 18 часа вечерта в периода от петък, 12 април до неделя, 14 април. Подиумът на щанда е разположен пред голям екран, който създава у посетителите усещането за шофиране по живописен път с нежен бриз в косите. Индивидуалната фотография от щанда е уникален сувенир от Techno Classica, който посетителите могат да получат като подарък по време на изложението.

Всъщност първият автомобил на марката Opel е именно кабриолет. Както всички останали модели от зората на автомобилостроенето, Opel Patent Motor Car, System Lutzmann от 1899 година следва традиционните конструктивни принципи в създаването на немоторизирани коли, файтони и карети и се отличава с каросерия без интегриран покрив. До момента на прекратяване на производството на модела през 1901 година, от фабриката в Рюселсхайм са излезли общо 65 на брой Patent Motor Car.

Както и в предишни издания на това изложение, на 25-тия салон Techno Classica отделът за класически автомобили на Adam Opel AG споделя изложбената площ от над 700 квадратни метра с Alt-Opel-IG - най-големият клуб на собственици на класически автомобили Opel в света.