fbpx Пансион или обикновено училище? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Пансион или обикновено училище?

Пансион или обикновено училище?

Пансионатните училища предлагат множество предимства за обучаващите се в тях. Взимането на решение да изберете пансионатно училище за своето дете е само първата крачка към редица предимства, които следват този избор. Мнозина са лидерите на днешния свят, като президенти, актьори, атлети, успешни бизнесмени, които са започнали образованието си в пансионатно училище. Специалисти от Консултантската къща за образование в чужбина „Дарби“ обобщават само някои от позитивите, които изборът на пансионатно училище води след себе си:

  • Персонално отношение към учениците – в пансионатните училища те се обучават в малки класове (до 10 ученика), което спомага за по-доброто ангажиране на всеки ученик.

  • Качество на образованието – по-голямата част от преподавателите притежават множество дипломи за предметите от своята област. Съвременните методи на преподаване развиват максимално индивидуалния потенциал на учениците, За тези училища е характерна атмосферата на високи очаквания и на така наречената етика „Ти можеш”. Професионалната ориентация на учениците ги води до най-добрите висши учебни заведения.

  • Отлична учебна база – пансионатните училища разполагат с отлично развита и добре поддържана база, която може да включва богати библиотеки, компютърни центове, съвременни лаборатории, арт студиа, театрални сгради, музикални центрове, спортни зали, плувни басейни.

  • Спортно разнообразие – повечето пансионатни училища разполагат с набор от предлагани спортни занимания, на който могат да завидят и развитите спортни центрове. Някои от тях предлагат на своите ученици избор сред повече от 40 вида спорт.

  • Творчески занимания – танците, театралните спектакли, музикалните уроци, изящните изкуства – за младежите, които разполагат с артистични възможности, тези училища се оказват правилното място, което разпознава дарбата им и успешно я развива.

  • Библиотеки и медийни центрове – съвременните пансионатни училища разполагат с бази, с каквито и много висши учебни заведения не разполагат.

В заключение специалистите споделят, че в пансионатните училища младежите не само придобиват академични знания, но и научават как да се справят в живота като цяло. Те живеят и се учат в общество с младежи на тяхната възраст, които се намират в положение като тяхното и преминават през същите предизвикателства. Същевременно всичко това се случва под наблюдателните очи на техните преподаватели, които се превръщат и в техни ментори – те не са там, само за да ги обучават, а за ги превърнат в успешни хора, в хора които успешно управляват собствените си планове и живот. По този начин те се превръщат в индивиди, които са способни на лидерство и самоинициатива. 

Facebook коментари