fbpx Перно Рикар България осинови 3 кошера и над 180 000 пчели | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Перно Рикар България осинови 3 кошера и над 180 000 пчели

Перно Рикар – един от водещите световни производители на вина и спиртни напитки, осинови 180 000 пчели в България и ще финансира тяхното отглеждане в рамките на следващата една година. Това се случи в рамките на 10-ото издание на Responsib’ALL Day – една от основните доброволчески инициативи на компанията. Верни на визията да бъдат „créateurs de convivialité“ – създатели на споделени моменти и приятелства, вече десетилетие групата Перно Рикар посвещава един работен ден на доброволческа дейност в подкрепа на важни каузи в полза на обществото и природата. Тазгодишното издание на Responsib’ALL Day на Перно Рикар България бе посветено на опазването на пчелите и огромната им значимост за биоразнообразието. Компанията осинови 3 кошера, които служителите сами построиха. Благодарение на инициативата, ще бъдат подпомогнати българските пчелари в отглеждането и развъждането на пчелни семейства.  

Пчелите са един от най-важните фактори за поддържане на биоразнообразието в природата. Екипът на Перно Рикар България, заедно с колегите си от Балканите, реши да свърже тазгодишния Responsib’ALL Day с каузата за опазване на пчелите на 16 юни.

В този контекст Предраг Амиджич – управител на Перно Рикар България и управляващ директор на Перно Рикар Балкани, сподели: „За поредна година нашият екип с общи усилия и доброволчески труд успя да подпомогне една наистина страхотна кауза. Основна наша цел е да бъдем социално-отговорна компания, която се грижи за природата. Инициативата за опазване на биоразнообразието е основен стълб в Стратегическите насоки за устойчивост и социална отговорност на Перно Рикар до 2030 г., и на този ден, след двугодишно прекъсване, служителите на компанията по цял свят отново са заедно сред местната общност, като запретват ръкави в работа за чиста околна среда и запазване на биоразнообразието. Щастливи сме, че имаме възможността с труда си да подпомогнем опазването на така важните за съществуването на планетата ни пчели.“