fbpx Братовчеди ли сме? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Братовчеди ли сме?

Някои все пак още помнят как един бивш премиер казваше доста открито и малко арогантно, че видиш ли всички в България сме били братовчеди. Или с други думи, толкова ни е малка държавицата, че който и където да назначиш, все ще откриеш някакъв конфликт на интереси.

Преди двайсетина, че и повече години, това може и да е било частично вярно – нямаше чак толкова много подготвени хора, които се въртяха в политиката, дори и неподготвените бяха почти едни и същи.

Днес вече картинката е друга. Не сме братовчеди. С никого. И пак има конфликт на интереси, ама огромен конфликт. Тези, които разбират от политика не стават, а тези, които искат да се занимават с политика – не разбират. 

Ето, това вече означава тотално разцепление на „родата“ и приказката за братовчедите вече е история. Това, което трябва обаче да си спомним от нея, е, че с конфликт или без, преди двайсетина години в България беше по-сплотена, разделението не беше толкова дълбоко и е време отново да се съберем. Всички ние, без значение от родовата връзка.