Плажовете на Слънчев бряг север не отговарят на изискванията

Инициираме създаването на работна група за облика на Слънчев бряг, за да решим проблема с преместваемите обекти. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на проверка на плажовете в курорта.

"Като цяло Слънчев бряг-централен и Слънчев бряг-юг отговарят на изискванията, но все още има проблеми на Слънчев бряг-север", каза министър Ангелкова. Инспекцията на него установи десетки нарушения, а неустойките по договора могат да достигнат 360 хил. лв. "Плажовете са поддържани и почистени, но на Слънчев бряг-север е надхвърлена многократно одобрената търговска площ и не е спазено изискването за 50% свободна зона", обясни министър Ангелкова. Нарушенията ще бъдат разгледани от Междуведомствената комисия, в която участват представители на Министерството на туризма, Министерството на финансите, Министерството на околната среда и водите и на Министерски съвет, за да се вземе решение за бъдещето на концесионния договор в края на сезона.

Днешната инспекция е част от масираните проверки на Министерството на туризма, които започнаха по всички морски плажове. До тук са проверени 40 плажни ивици. Най-честите нарушения са свързани с търговските площи и свободната зона. "Като цяло нарушенията са минимални и се отстраняват своевременно. Проверките ще продължат през целия сезон", коментира министър Ангелкова. Продължава да действа и мобилната група на министерството, която реагира своевременно на подадени сигнали.

Facebook comments