fbpx Плажовете на Слънчев бряг север не отговарят на изискванията | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Плажовете на Слънчев бряг север не отговарят на изискванията

Плажовете на Слънчев бряг север не отговарят на изискванията

Инициираме създаването на работна група за облика на Слънчев бряг, за да решим проблема с преместваемите обекти. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на проверка на плажовете в курорта.

"Като цяло Слънчев бряг-централен и Слънчев бряг-юг отговарят на изискванията, но все още има проблеми на Слънчев бряг-север", каза министър Ангелкова. Инспекцията на него установи десетки нарушения, а неустойките по договора могат да достигнат 360 хил. лв. "Плажовете са поддържани и почистени, но на Слънчев бряг-север е надхвърлена многократно одобрената търговска площ и не е спазено изискването за 50% свободна зона", обясни министър Ангелкова. Нарушенията ще бъдат разгледани от Междуведомствената комисия, в която участват представители на Министерството на туризма, Министерството на финансите, Министерството на околната среда и водите и на Министерски съвет, за да се вземе решение за бъдещето на концесионния договор в края на сезона.

Днешната инспекция е част от масираните проверки на Министерството на туризма, които започнаха по всички морски плажове. До тук са проверени 40 плажни ивици. Най-честите нарушения са свързани с търговските площи и свободната зона. "Като цяло нарушенията са минимални и се отстраняват своевременно. Проверките ще продължат през целия сезон", коментира министър Ангелкова. Продължава да действа и мобилната група на министерството, която реагира своевременно на подадени сигнали.