fbpx Показаха новият VW Touareg премиерно | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Показаха новият VW Touareg премиерно

Показаха новият VW Touareg премиерно

Новия Touareg бе показан премиерно на авто изложението в Пекин. Моделът се позиционира във високия SUV премиум сегмент с прецизна изработка, качество на материалите, експресивен модерен дизайн и асистиращи водача системи от ново поколение. Touareg гледа в бъдещето с новите си разработки в дигиталната свързаност, асистиращите системи, нивото на комфорт и осветление и инфотейнмънт функциите в автомобила.

Volkswagen за първи път показва новата си пълна дигитална разработка на Innovision Кокпит. Дигиталните инструменти включват 12 инчов дисплей Digital Cockpit и изключителната Discover Premium инфотейнмънт система (с 15-инчов тъч дисплей), които се сливат визуално в една обща операционна, информационна, комуникационна и релакс система, която не изисква управление с бутони, а се контролира с интуитивен тъч и може максимално да се персонализира. Innovision Кокпит на новияTouareg е образец накъде се е запътил утре интериорният дизайн в автомобилостроенето.

Innovision кокпит е създаден в услуга на по-интуитивното и комфортно управление, както и за да е възможна най- висока степен на индивидуализация, така че автомобилът да стане наистина „вашия Touareg”. Koнцепцията е автомобилът да се адаптира към шофьора, а не обратното. Подобно на смартфон, новият Touareg още в началото се настройва към специфичните нужди на всеки. Това е възможно балгодарение на ново поколение свързани системи, управлявани чрез дигитални интерфейси и мултифункционален волан.

 

В новия Touareg са интегрирани всички модерни асистиращи системи на Volkswagen. Това включва иновационни технологии като система за Нощно Виждане (следяща за хора и животни по пътя с термочувствителна камера), интелигентни системи за управление на фаровете IQ.Light LED matrix и Head-up Display прожекция директно върху предното стъкло.
Сравнение с предишното поколение, новият Touareg е малко по-широк и по-дълъг, което разширява интериорното пространство и води го съществено увеличение на обема на багажника: от 697 на 810 л (с повдигната задна седалка). Теглото на автомобилаобаче е с 106 кг по-ниско поради използваните материали: алуминий (48%) и високотехнологична стомана.