fbpx Показваме родното биоземеделие в Берлин | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Показваме родното биоземеделие в Берлин

Показваме родното биоземеделие в Берлин

От 20 до 29 януари в Берлин ще се работи българският щанд на световното изложение за продукти на хранителната промишленост, земеделието, горското стопанство и градинарството - „Зелена седмица 2012”. Българското участие на този престижен форум вече е традиция. Родното земеделско производство ще бъде представено пред над 900 хил. аудитория от Германия и целия свят. Акцентът на българското участие на настоящото издание на Зелената седмица за първи път е поставен върху био-производството и био-продуктите. Организатор на българското участие е Министерството на земеделието и храните.
Различни видове биопродукти - мед, орехови и кайсиеви ядки ще предостави фирмата „Герада-ГМ” ООД.
В био-секцията на българския щанд посетителите ще могат да запознаят и с продуктите на следните фирми: Хармоника ( Био България) - млечни продукти; Ира Еко - билки и подправки; Гимел- био-зеленчуци - домати и краставици; Крисмар – билки.
Музикален домакин на българския щанд е ансамбъл „Чинари”, който ще донесе в Берлин още една частица от богатството и красотата на българската земя и традиции.

С всяка изминала година българските вина получават признание сред все по-широк крък потребители както у нас, така и по света. Тази година родното винопрозводство ще бъде представено от марките: Мидалидаре Естейт /Midalidare Estate/, Лайт Касъл /Light Castle/ и Катаржина Естейт /Katarzyna Estate/.
Останалите изложители са:

Фирма Жоси ООД е създадена през 1995 година. Основната дейност е млекопреработване, млекопроизводство и търговия.

Фирмата BeBuNet GmbH, основана през 1998 година с целта да представи български кулинарни специалитети на немския пазар и да задълбочи бизнес контактите между български и немски търговски партньори.
Месопреработвателна компания Тандем – В ООД създадена през 1993 г.
Селекция от натурални и био- сушени плодове ще изложи фирма Серена ЕООД.
Медът и пчелните продукти – една от визитните картички на българското селскостопанско производство също ще присъства.
В ресторанта на българския щанд посетителите ще могат да дегустират най-вкусните специалитети от националната кухня, както и от някои от био-продуктите на фирмите участници.