fbpx Празник на очите и небцето | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Празник на очите и небцето

Италианска кухня

Празник на очите и небцето

Няма съмнение, че за италианците добрата храна е в основата на добрия живот. Често сутрин, когато съпрузите тръгват за работа, вместо „Ciao” питат жените си - „скъпа, какво ще има довечера за ядене?“ И както също е известно „Любовта на мъжа минава през стомаха“...
Затова новото кредо в италианския туризъм е съчетанието на приказни места и хотели с уникални гурме кухни, които галят небцето с божествени вкусове и аромати и издигат в култ готварските умения. Италианската асоциация на ресторантите в луксозните хотели класира 20 забележителни места, които трябва да посетите в страната на ботуша. Предлагаме ви няколко от тях.

1. L’Olivo e Il Riccio – Capri Palace

Безспорно „пъпа на света” и символ на светския летен живот още от 60-те години е остров Capri. Но вашата дестинация е Capri Palace, който предлага на своите гости два ресторанта с общо 3 звезди Mishelin. Ще ви настанят в 5* хотел с луксозен спа център и ще преживеете пълен релакс. Трябва да намерите възможност да останете най-малко две нощи за да се насладите на изключително приготвената риба от двата ресторанта. The Hedgehog's е приятен ресторант с една звезда Michelin и предлага великолепен изглед към морето. Другият В е с две звезди Милен, по-класически и е в сградата на хотели. Главният готвач Андреа Милиачио ще ви покаже неизмеримите възможности на рибните ястия. Цена на двойна стая с изглед към морето (висок сезон): € 728 на нощ.

2. Villa Crespi
Ако не обичате морето, то тогава имате уникална възможност да се насладите на кристалните води на езерото Орат (край Новата) и да се влюбите в Алпите. Вила Crespi има четири хотелски звезди, но ресторантът е с цели две! Главният готвач Антонио е магьосник, чиято телевизионна слава го изпреварва. Независимо от уникалният хотел, то водещ в случая е ресторанта. Дали да не опитате пълнен гълъб с гъши дроб? Може да резервирате дегустация на менюто с цени от 95 € до 150 € без вино. Цена за двойна стая: € 315 на нощ.

 

3. La Pergola – Hotel Cavalieri Hilton
Рим е град, който трябва да посетите през лятото, когато трафикът намалява и западният вятър подухва вечер, за да обнови въздуха. Комбинацията от лукса на Rome Cavalieri Hotel и спираща дъха гледка от хълма Monte Mario са покана да се поддадете на всякакви изкушения – специално сирене с черен пипер и скариди мариновани във вар(!). И това е само началото. Ще ви бъде много трудно да изберете ястия а-ла-карт. По-добре да се съсредоточи върху девет степенното дегустационно меню с цена от € 210, без вино (хотелът е затворен от11-26 август). Цена на двойна стая изглед към Рим е € 386 на нощ.

4. Il San Pietro di Positano
Петзвездният хотел постоянно оглавява класациите за луксозни СПА центрове. Неземната крайбрежна планинска ивица на Позитано (Сицилия) и частният плаж и къпещото се във водите слънце правят това място търсено от всеки. Главният готвач Alois Vanlangenaeker, който е фламандец, се влюбва в ресторанта, когато плазнува със своите родители десетия си рожден ден. Днес ресторанта има друго име и се казва Zass. Той се намира в основната сграда, а за тези, които не могат да се откъснат от плажа там е другият автентичен ресторант Carlino. Тук може да отдадете на незабравима почивка и да се отдадете на гастрономически пътешествия, като се отдадете на модният тази сезон кефал в хлебна кростата. Цена за стандартна двойна стая (висок сезон): € 620 на нощ.

5. Osteria del Povero Diavolo
Ако искате да изживеете почивка в спокойна и тиха атмосфера и да се отдадете на трилогията закуска-обяд-вечеря, вашето място е остерията "Бедният дявол". На практика това е къща с няколко уютни, гостоприемни стаи, а кухнята се гордее с една светва Michelin. Дегустация меню е от 3 до 9 степенно и е от 55 € до 95 €. В допълнение, може да опитате предложението на "Завръщане в бъдещето", специална селекция от ястия, които представят вечните ястия на зоната.

Facebook коментари