fbpx Представиха първия в света гъвкав HD Super екран | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Представиха първия в света гъвкав HD Super екран

Samsung представи първия в света смартфон с извит дисплей Galaxy Round. С новаторската си технология за извити екрани, моделът съчетава последните нововъведения в екраните за смартфони с уникални характеристики на дизайна. Гладкият и тънък телефон е оборудван с 5.7” Full HD Super AMOLED екран, тънък е 7.9 мм, тежи 154 г и предлага на потребителя усещане за удобен захват, както и изключителното изживяване на извития екран.

Вследствие на уникалната извита форма на устройството потребителите могат да се възползват от набор интеграционни изживявания, като Ефект на въртене (Roll effect), който позволява на потребителя лесно да провери информация като дата, час, пропуснато обаждане и батерия, когато началният екран е изключен. Друг пример е Гравитационният ефект (Gravity Effect), който създава визуално взаимодействие с екрана, когато потребителят наклони устройството. Bounce UX позволява на потребителите да контролират музиката си. Когато екранът на Galaxy Round е изключен, докато възпроизвеждащата програма работи, кратък натиск от лявата страна на устройството ще пусне предишната песен, а кратко натискане отдясно ще пусне следващата. При преглеждане на снимки и клипове функцията Side Mirror позволява на потребителите да получат достъп до съдържанието на албума с накланяне наляво и надясно.

Големият размер на екрана на Galaxy Round носи допълнителни ползи за потребителите. Полезната функция One-Hand Operation премества най-желаните от потребителя контролни функции на предпочитаната страна на екрана. Устройството предлага подобрени мултитаскинг възможности, които позволяват на потребителите напълно да се възползват от по-големия екран чрез Multi Window.Тази функция дава възможност на потребителите да отворят повече от едно приложение на екрана, да използват едновременно в няколко прозореца на едно и също приложение или лесно да споделят съдържание между приложенията.