fbpx Премиум пикапът Mercedes X class вече е в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Премиум пикапът Mercedes X class вече е в България

Новата X-класа, първият от вида си пикап от Mercedes-Benz вече е в България.
Пикапът има типичните силни качества на Mercedes: модерен дизайн, впeчатляващи офроуд възможности, в едно с динамично поведение на пътя, сигурност, функционалност и комфорт. Автомобилът  може да понесе полезен товар до 1.1 тона и да тегли ремарке с товар до 3.5 тона, което се равнява на осем-метрова яхта, например. 

Допълнително оборудване, както и пакет Style за моделните линии PROGRESSIVE и POWER позволяват надграждане в индивидуализацията. Например, странични степенки и електрически отваряемо задно стъкло могат да се добавят към Х-класата. И още, Mercedes-Benz има вътрешен отдел за дизайн и разработки, който създава широка гама от собствени аксесоари. Това позволява X-класата да бъде променяна още повече, за да отговори на персоналните вкусове и изискавания – с респект към дизайн, функционалност и офроуд възможности. Например, предлага се избор от рол бар, твърд покрив, ролетна щора, както и хардтоп, който прави пикапът да изглежда като SUV. Налични са и вана, разделител на товарния отсег, лайсни за укрепване на товар, предпазител за двигател и скоростна кутия.
С 1632 милиметра отпред и 1625 милиметра отзад, Х-класата има много по-широка следа в сравнение с повечето пикапи. Това й гарантира стабилност на пътя и по-голяма скорост в завои. Благодарение на колесната база от 3150 милиметра, пикапът е с намалени вибрации и по-добра стабилност на пътя.

Комфортното окачване e част от стандартното оборудване за всички европейски пазари, с пътен просвет от 202 милиметра. Като допълнителна екстра се предлага по-високо окачване с 20 милиметра. Сигурното и комфортно управление, типични за Mercedes-Benz са запазени и при по-високото окачване. При всички пазари извън Европа,  X-класата се предлага по стандарт с по-високото окачване.

4MATIC система за задвижване на всички колела се предлага с моделите X 220 d 4MATIC и X 250 d 4MATIC. С нея предните колела могат да бъдат включени, ако теренът го изисква. От средата на 2018 Mercedes-Benz ще предлага и пикапи с постоянно задвижване на всички колела. По този начин X-класата ще постига максимално спепление, дори при най-високата скорост на пътя. Постоянното задвижване на четирите колела 4MATIC ще се предлага с шест-цилиндровия двигател.