fbpx Продуктите на Белла не съдържат хидрогенирани масла | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Продуктите на Белла не съдържат хидрогенирани масла

Продуктите на Белла не съдържат хидрогенирани масла

Маргаринът BELLA и продуктите за мазане TOMMI и Flora на хранителния холдинг „Белла България“ не съдържат хидрогенирани масла – основен източник на трансмастни киселини. Това стана ясно на кръгла маса на тема „Има ли трансмазнини в българските храни?“, организирана от евродепутата Антония Първанова с участието на представители на бизнеса и неправителствени организации днес в столицата.

„Като водещ производител на хранителни продукти, които ежедневно са част от трапезата на хиляди семейства, за нас човешкото здраве и информираният избор на потребителите са от първостепенна важност. Не влагаме хидрогенирани масла в маргарините и маслопродуктите, които произвеждаме. Суровините, които използваме, са от утвърдени производители и с доказано качество“, заяви по време на дискусията Иван Стоев, мениджър „Кулинарни продукти“ в „Белла България“. Той подчерта, че политиката на компанията е да произвежда продукти в отговор на очакванията на потребителите.

В кръглата маса се включиха водещи български специалисти, сред които и доц. Пантелей Денев – зам.-ректор на Университета по хранителни технологии. Той призова потребителите да четат внимателно етикетите на продуктите, които избират. Специално за маргарините, той подчерта, че потребителите трябва да са напълно спокойни, ако са избрали продукт с надпис „до 1% трансмазнини” или с информация, че съдържа преестерифицирани масла (което означава, че не съдържа хидрогенирани масла).

При производството и етикетирането на своите продукти, „Белла България“ спазва българското и европейското законодателство и гарантира на потребителите си качество и информираност. 

 

Facebook коментари