fbpx Расов мини жребец | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Расов мини жребец

Расов мини жребец

етикети

 

В годината кога съм се родила една марка става супер известна, благодарение на своя шофьор. Тогава финландския рали състезател Рауно Аалтонен спечелва първо място на престижното рали „Монте Карло” с MINI. Днес в негова чест, марката създава специална лимитирана серия, която носи и името Mini Cooper S Rauno Aaltonen Special Edition. Както всеки може да се досети става въпрос за истински наточена версия, която може да те накара да се почувстваш в голяма степен истински състезател. Иначе за да усъвършенствате уменията на профи състезател може да се запишете да курс при легендата Аатонен, който макар и на години има много какво да ви научи. Ако пък си закупите автомобилът - ще получите като бонус специалния курс в школата.

 

Достатъчно е да се хвърли един поглед към автомобила, за да се забележи, че става въпрос за състезател – естествено червено, много добре съчетано с бели ивици отстрани, на предния капак и на багажника, а покривът е бял. Типичните квадратчета допълват усещането. В духа на състезателните автомобили са допълнителните предни фарове, както и двойният ауспух. Белите странични огледала се виждат отдалеч, както специалната индикация до страничните мигачи. Култови са 17” бели джанти, които на сивото време, в което карах автомобила блестяха отдалеч. Истинска завист за маниаците.

 

Купето е червено и черно – класика в жанра. Веднага бие на очи червената ивица, която е откроила традиционния за марката централен скоростомер. В долната му част е и подписа на самия Рауно и култовата 1967 г. Изключително атрактивен обаче е воланът, който в долната част е ръчно ушит с червена кожа и отново индикиран с надпис Special Edition. Педалите разбира се са хромирани. Седалките също са поели състезателния дух – малко по-твърди, но отлично подхващат тялото.

Както може да се очаква този екземпляр е с доста твърда и стегната возия, но затова пък е направо изтребител. С малко по-рязко натискане на педала и 184-те конски сили буквално избуяват така, че ако си неподготвен първия път се стягаш, за да овладееш волана. Все пак ускорението, което дава производителя е 7сек от 0-100 км/ч. И си представете как летите със 228 км/ч, максимална скорост. Затова пък стабилността е феноменална – като залепено с лепило за пътя, Мini-то превзема завой след завой и имаш усещането, че възможностите са му безгранични.
Тази специална серия е създадена наистина за расови личности, които в буквалния смисъл имат бензин в кръвта. Които ще се влюбят в звука на мотора с двоен компресор и заедно с това ще получат овациите на публиката. Bon voyage...!