fbpx Renault със силни премиери на автосалона | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Renault със силни премиери на автосалона

етикети

На специално събитие два дни преди софийския автосалон Renault представи новостите, които ще бедат на щанда на марката.

Голям интерес представлява новият Mеgane, който е едно от най-силните остриета, които ще атакуват пазара тази есен. Олбечен в новата дизайнерска идентичност на Renault, включително голямо, изправено диамантено лого и широка радиаторна решетка, новото поколение е по-дълго и по-ниско спрямо трето поколение, кокто и с по-широки следи.

Аеродинамиката е силна характеристика на дизайна с въздухоотвори от двете страни отпред, дефлектори отзад и моторизирани клапи, които автоматично се затварят, за да намалят въздушното съпротивление.

Отпред, дневните светлини включват LED технология, за да се постигне светлинен С-образен подпис. Версиите с по-високо оборудване на новия Mеgane са снабдени с full-LED светлинни модули за късите и дългите светлини на фаровете.

Задните светлинни блокове, също all-LED, са с габарити, които светят постоянно.

Специално внимание е отделено на изработката и на качеството на материалите купето. Комплект от високотехнологични характеристики, позиционирани около водача, се основават на идеята за L-образно оформен кокпит. Традиционно запазени за автомобилите от високия сегмент, цветният head-up дисплей прави своя дебют в новия Mеgane. В допълнение на това, арматурното табло е приютило 7-инчов цветен TFT (Thin Film Transistor) приборен дисплей, плюс вертикално (портретно) разположен голям 8,7-инчов R-Link сензорен екран на централната конзола.

Внимателно изваяни седалки обгръщат пътниците с максимален комфорт и опора, гарантирани чрез използването на пяна с двойна гъстота.

Mеgane GT е вдъхновен от Renault Sport дизайн. Обгръщащите седалки с вградени подглавници, сини шевове и карирано спортно лого, гарантират висок комфорт и странична опора. Предлагат се три вида тапицерии, спортните алуминиеви педали, специален скоростен лост и планки на волана за смяна на предавките, са предназначени за спортно шофиране. Информацията, давана от приборния панел и дисплея, е подобрена, най-вече с добавянето на режим Race. Сините цветови нюанси в купето, видими върху равните повърхности и шевовете, са в унисон с екстериорната Iron Blue боя, като така подсилват уникалната идентичност на новия Mеgane GT.

Другите премиери на салона са Renault Talisman електрическото Renault Zoe