fbpx Родна фирма разработи софтуера за полицейските таблети | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Родна фирма разработи софтуера за полицейските таблети

Главна дирекция "Национална полиция" получи 120 таблета, които се предоставени на представители на 12 областни дирекции на МВР. Със софтуера, разработен от Мусала Софт и инсталиран на мобилните устройства, става възможна проверката в реално време на валидна застраховка „Гражданска отговорност“ на МПС. От таблетите също може да се извършва справка за неплатени глоби по издадени наказателни постановления за извършени нарушения на Закона за движение по пътищата на водача.

Проектът е първи етап от реализацията на стратегията на МВР за автоматизация на контролната дейност на служителите от Сектор „Пътна полиция“ към 28-те Областни дирекции на МВР. Основната цел е повишаването на ефективността на извършвания от служителите на "Пътна полиция" контрол при проверка на пътя на водачи на моторни превозни средства. До края на седмицата се очаква общо 269 таблета да бъдат предоставени на служителите от "Пътна полиция" в цялата страна. В следващите етапи на развитие на системата тя ще обхване планирането и отчетността на работата на служителите от сектор „Пътен контрол“, автоматизиране на дейността във връзка с пътно-транспортните произшествия, извършване на допълнителни справки в регистрите на МВР по отношение на спрени за проверка МПС и граждани и др.

Софтуерът, разработен от Мусала Софт, е първото национално мобилно решение, използвано в структурата на Главна дирекция "Национална полиция", както и едно от първите таблет-базирани решения в тази сфера в света.