Родните софтуерни специалисти са високо ценени

Един от глобалните лидер в предоставянето на информация, аналитични решения и маркетинг услуги на финансови организации и потребители Еxperian ще увеличи двойно екипа си от висококвалифицирани софтуерни специалисти в България ( в момента работят над 270 специалисти, разделени в повече от 10 различни отдела). Това ще направи българският R&D център най-голям в международната Decision Analytics дивизия на компанията. Новината съобщи Стив Лейн, Главен технически директор в Experian, по време на посещението си у нас. Наемането на нови софтуерни разработчици и QA специалисти ще стане през следващите 7 месеца.

«Местният екип е изключително важен за компанията в световен мащаб. Талантливите български специалисти имат водеща роля в моделирането и разработването на ключови технологии и продукти на Experian, предназначени за бизнеси от различни индустрии.», коментира Стив Лейн, Главен технически директор в Experian. «Тук е позициониран и един от основните ни екипи, отговарящи за осигуряване на качеството и автоматизираното тестване на софтуер – в София се оценяват всички продукти на компанията преди появата им на пазара.»

«Търсим да назначим високо квалифицирани софтуерни инженери с утвърдени технически познания. В Experian те ще имат възможността и отговорността да работят ежедневно върху софтуер от ново поколение, който е от критично значение за бизнеса на нашите клиенти.» допълва Христо Хаджичонев, Мениджър «Разработка и развитие на софтуер”, Experian България. „Заедно с това технологично предизвикателство, компанията предлага и отлични възможности за кариерно развитие в международна среда.”

Facebook comments