fbpx С тениска на бала - #steniskanabala | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

С тениска на бала - #steniskanabala

Благотворителната инициатива на Мото-Пфое навърши пълнолетие и днес компанията обяви новата си кампания, която е в полза на зрелостници без родители. От 1997 г. досега ежегодно благотворително модно ревю на Мото-Пфое подпомагаше абитуриенти-сираци от контингента на Столичната организация на Българския червен кръст (СО на БЧК). Това традиционно събитие обедини множество съмишленици, даряващи средства за тоалетите, аксесоарите и кувертите на зрелостници без родители. От тази година Мото-Пфое надгражда своята инициатива, като помага на абитуриентите без родители от цялата страна да продължат образованието си след 12-ти клас.

През 2013 г. група абитуриенти от Пирот създадоха „Пет минути за теб – цял живот за тях“ – благотворителна кампания, събираща средства за деца в нужда. Един цял випуск отиде на бала с тениска, вместо с рокля или костюм и дари спестените пари на деца в неравностойно положение. Година по-късно, Мото-Пфое поема щафетата и продължава инициативата в България.

#steniskanabala ( с тениска на бала) е благотворителна инициатива на Мото-Пфое, насочена към български абитуриенти-сираци, за да продължат образованието си във висше учебно заведение или център за професионално обучение. Заедно със СО на БЧК  даренията от кампанията ще осигурят развитие в избраното поприще.

На специално създаден сайт http://www.steniskanabala.bg всеки настоящ, бивш или бъдещ абитуриент може да дари средства, онлайн или по банков път, за образованието на абитуриентите без родители, а Мото-Пфое ще му предостави символа на кампанията – тениска, с която да отиде на бала, изпращането или годишнина от завършването си. Всеки сам избира размера на дарението си, но тениската ще бъде предоставена при дарения над 20 лв. Сайтът работи лесно и предоставя възможност за избор – дамска или мъжка тениска, в различни размери. Мото-Пфое се ангажира да набере минимум 20 хил. лева, а днес управителят Димо Николов обяви, че вече са събрани 10 хил. лв. 

Абитуриентите от Пирот, вдъхновители на кампанията на Мото-Пфое в България бяха пристигнали специално за официалния старт на инициативата. Идеята на #steniskanabala ще се популяризира и в социалните мрежи чрез видео, заснето с известни родни личности, които на драго сърце застанаха зад каузата. Освен Мая Новоселска, Поли Генова, Рут Колева, Митко Павлов, DJ Marten и Рафи Богосян, участвали благотворително в клипа, идеята прегърнаха още Христо Мутафчиев, Невена Цонева и Данчо Караджов.