fbpx Шефовете на европейските панаири се събират в Пловдив | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Шефовете на европейските панаири се събират в Пловдив

Международен панаир Пловдив ще бъде домакин на Общото събрание на Централноевропейския панаирен алианс (CEFA ) на 21 юни 2013 година. На срещата на върха ще присъстват 30 ръководители на изложбени центрове от 12 държави в региона. Те пристигат по покана на президента на Алианса Георги Гергов. По време на неговия мандат са привлечени нови членове – панаирите в Солун, Гърция, и Нитра, Словакия, които ще бъдат официално приети в организацията на Общото събрание. То ще обсъжда програмата на CEFA за периода 2014-2016 г., както и европейски проекти, свързани със Стратегията на ЕС за Дунавския регион.

Главна цел на Централноевропейския панаирен алианс е да се търсят възможности за активизиране на търговията, за разширяване на евроинтеграцията и за развитие на бизнеса в Дунавския регион. На това ще бъде посветена и годишната среща на 21 юни в Пловдив.
Потенциалът на панаирите, членуващи в CEFA, може да стане основа на много проекти, свързани с новия следкризисен модел на европейската икономика, смята Гергов.
През тази година СEFA обединява 22 панаирни дружества от 15 държави. Развитието на панаирната индустрия като ключов фактор за нарастване на износа и партньорството между европейските компании беше обсъдено на конференция през март в Загреб, Хърватия. Семинар за млади специалисти по проблемите на крос-маркетинга се проведе през април в Бърно, Чехия. Експерти от CEFA ще дискутират темата „Зелени изложбени площи“ през октомври в Скопие.