fbpx Skoda показа красивото електрическо купе - ENYAQ COUPÉ iV | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Skoda показа красивото електрическо купе - ENYAQ COUPÉ iV

етикети

След успешния старт на ENYAQ iV, ŠKODA сега добавя елегантно купе към гамата на модела. Сред предлаганите варианти ще бъде и спортният RS. ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV има още по-въздействащ дизайн и, независимо от спортните си форми, предлага щедро пространство и обем на багажника от 570 л. Коефициентът на челно аеродинамично съпротивление (cd) със стойност 0.234 също е подобрен в сравнение с ENYAQ iV. В зависимост от спецификацията, това позволява пробег до 545 km в WLTP цикъла, което прави автомобила напълно подходящ за пътуване на дълги разстояния. 

Има избор от два размера на батерията, задвижване на задни или всички колела, и четири варианта за мощност между 132 kW и 220 kW (RS вариант) за ENYAQ COUPÉ iV. Както и при ENYAQ iV, дизайн селекции заместват класическите нива на оборудване в интериора.

Новата ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV има още по-въздействащ дизайн от SUV варианта и освен SPORTLINE версия, се предлага и атлетичният топ вариант в гамата ENYAQ COUPÉ RS iV. Този модел има дискретна спортна предна престилка, както и прагове в цвета на купето, и е оборудван с алуминиеви джанти с размер от 19 до 21 инча.

Новият купе модел се предлага в четири нива на мощност. Най-ниската предлагана мощност е 132 kW за версията със задно задвижване ENYAQ COUPÉ iV 60, която е оборудвана с 62-kWh батерия (нето: 58 kWh). ENYAQ COUPÉ iV 80 също има задно задвижване и произвежда 150 kW със своята 82-kWh батерия (нето: 77 kWh). Освен тази по-голяма батерия, ENYAQ COUPÉ iV 80x и ENYAQ COUPÉ RS iV разполагат с втори мотор на предния мост, благодарение на който имат задвижване на всички колела.  ENYAQ COUPÉ iV 80x има мощност 195 kW, а топ версията ENYAQ COUPÉ RS iV предлага цели 220 kW и максимален въртящ момент 460 Nm.

Това е първата изцяло електрическа ŠKODA RS. Някои от отличителните ѝ характеристики са подчертана динамика на шофирането, многобройни черни дизайнерски елементи и червена светлооразителна лента по цялата дължина на задната страна на автомобила, типична за RS моделите на марката.  ENYAQ COUPÉ RS iV може само за 6.5 секунди да ускори от 0 до 100 km/h и достига максимална скорост от 180 km/h – 20 km/h повече от всеки друг вариант на новото купе и се предлага ексклузивно във внушителен зелен Mamba Green цвят.

 

Както и при SUV модела, интериорът на купе версията има холистично съчетани дизайн селекции, базирани на модерните жизнени пространства, в които са използвани естествени, устойчиво обработени и рециклирани материали. Ясната структура на предлаганите варианти, включително десет интелигентно обособени пакета и определени индивидуални опции, прави конфигурирането на автомобила много по-лесно. Стандартните функции включват 13-инчов централен екран на инфоразвлекателната система и 5.3-инчов Дигитален кокпит, който опционално може да бъде допълнен с head-up дисплей с добавена реалност.

ENYAQ COUPÉ RS iV се предлага с две специфични за модела дизайн селекции, ексклузивно запазени за този вариант. И двете опции включват като стандарт декоративни ленти с карбонов ефект на арматурното табло и панела на вратите, капачки на педалите с алуминиев дизайн и спортни седалки с интегрирани подглавници и RS емблема.  В дизайн селекция ‘RS Lounge’ седалките са тапицирани в черна микрофибърна материя Suedia с ръбове в цвят лайм и контрастни шевове. Този цветен акцент може да се види и при контрастните шевове на стелките за под и кожения мултифунцкионален спортен волан с подгряване, който има три спици и RS емблема.  Арматурното табло също е тапицирано с черна Suedia с декоративен шев. Дизайн селекция ‘RS Suite’ е опционална за спортния топ модел в гамата и включва седалки с черна перфорирана кожа със сиви ръбове и контрастен шев; това се повтаря и при кожения мултифункционален спортен волан, който носи и RS значка.  Арматурното табло е облицовано с имитация на кожа, за да пасва на седалките, и е декорирано с контрастен шев.

ENYAQ COUPÉ iV предлага голямо пространство за петима души и техния багаж. Дългото междуосие и равният под означават много място пред краката на пътниците. Въпреки полегатия покрив на модела, пространството над главите е съпоставимо с това в ŠKODA OCTAVIA COMBI. Багажникът има 570 l обем и благодарение на ниския товарен праг и опционалната електрическа пета врата, може лесно да бъде достъпен чрез виртуалния педал, който позволява да го отворите само с движение на крака.

Възможност за бързо зареждане: от 10 до 80% за 29 минути

Батериите използвани при новата ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV позволяват бързо зареждане. П-голямата, с капацитет 82 kWh, може да се зареди от 10 до 80% само за 29 минути. Вкъщи ENYAQ COUPÉ iV може удобно да се зареди през нощта за шест до осем часа с AC ŠKODA iV стенна точка за зареждане, осигуряваща до 11 kW мощност. Зареждане на публична AC станция за зареждане със същата максимална мощност ще отнеме приблизително същото време. Ето защо ENYAQ COUPÉ iV се предлага с Mode 3 кабел за зареждане в стандартното оборудване.

Купе моделът може да се зарежда и с 2.3 kW мощност чрез стандартен 230-волтов домашен контакт и опционален Mode 2 кабел. Универсалното зарядно на  iV - мобилно решение със сменяеми накрайници на конектора - осигурява максимална гъвкавост и се предлага като опционална екстра. CEE адаптер позволява зареждане с мощност до 11 kW чрез 400-волтов контакт, а шуко адаптер позволява зареждане от домашни контакти.

снимки: Skoda