fbpx Смарт огледало показва как ще изглеждате гримирани | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Смарт огледало показва как ще изглеждате гримирани

Смарт огледало показва как ще изглеждате гримирани

 

Иновативното смарт огледало дава възможност на потребителите виртуално да видят как ще изглеждат с определен грим и дали ще отива на тоалета им.  Тази прототипна технология е разработена специално за изложението Viva Technology 2018 в Париж от фирмата ModiFace, която наскоро бе придобита от L’Oreal, и от старт-ъп партньора на L'Oreal  – MemoMi.

Друга технологична иновация в красотата, която френският козметичен гигант демонстрира е най-новата AR технология, разработка на ModiFace. Тя позволява на клиентите да проведат онлайн консултация на живо с професионален гримьор, който стъпка по стъпка ще им покаже как да се гримират правилно според чертите на лицето и кожата. Потребителите ще могат виртуално да тестват персонализираните съвети за грим, както и да пазаруват продукти онлайн.

В Париж L’Oreal показа и редица други нови технологии, демонстрирайки твърдото си убеждение, че  цифровите технологии ще бъдат неизменна част от бъдещото развитие на индустрията за красотата, като предлагат все по-добро виртуално потребителско преживяване:

- Виртуална технология цвят в косите – L'Oreal Professionnel представи виртуална технология за боядисване на косата, базирана на 3D изкуствен интелект, включваща приятен виртуален разговор между фризьорите и потребителите.

- Онлайн иновации за пазаруване – L'Oreal Китай представи две онлайн иновации за пазаруване: 1) Управляван с глас „иконом“, разработен съвместно с марката за мъже Men Expert на L'Oreal Paris, който може да предложи персонализирани съвети за грижа за кожата, както и  онлайн магазин за подходящи мъжки продукти за кожата, въз основа на разговор с потребителя; 2) Второто нововъведение е разработено за L'Orеal Paris в сътрудничество с китайския търговец на дребно Alibaba и представлява управлявано с глас огледало, което може да пазарува продукти за грим директно от TMall, базирано на харесвана от потребителя грим визия.

- Custom D.O.S.E – за пръв път в Европа SkinCeuticals представи Custom D.O.S.E, технология, която предлага персонализирана грижа за кожата, базирана на задълбочена кожна диагностика от дерматолог.

- Иновации под душа – La Roche-Posay представи нова концепция за преживяване под душа, разработена заедно с френския старт-ъп Skinjay. Капсулираната душ технология ще даде на потребителите с чувствителна кожа възможността водата, която тече от техния душ, да е в комбинация с дерматологичната грижа за кожата от La Roche-Posay.

- Персонална диагностика за коса – Kеrastase, луксозната професионална марка за продукти за коса на L'Oreal, представи персонална диагностика на скалпа и косата, базирана на комбинация от мобилно приложение и лайвстрийм камера. Тази технология ще позволи на експертите в грижата за косата да препоръчват продукти за коса, които най-добре отговарят на нуждите на техните клиенти.

Facebook коментари