fbpx Сметки и карти на Райфайзенбанк вече се откриват изцяло онлайн | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Сметки и карти на Райфайзенбанк вече се откриват изцяло онлайн

Изцяло дигитален процес за откриване на сметка и дебитна карта предлага Райфайзенбанк. Иновативната услуга е предназначена както за нови,  така и за съществуващи клиенти, като е необходимо попълването на само една форма на сайта на банката и изтегляне на мобилно приложение, в което се подписват всички необходими документи. Цялата процедура отнема около 3 минути, а офис на банката, който клиентът сам си избира, се посещава само, за да бъде получена готовата карта и ПИН кода.

Електронното подписване на документите се осъществява чрез мобилно приложение, разработено от Евротръст Технолъджис. Приложението дава възможност за отдалечена електронна идентификация на клиента, издаване на удостоверение за електронен подпис и подписване директно от мобилния телефон. Евротръст стана победител в миналогодишното издание на Elevator Lab Challenge в България, като новата услуга е резултат от стратегическото партньорство с Райфайзенбанк в откриването и внедряването на иновативни продукти и услуги.

"Стремим се непрекъснато да предлагаме удобство и лекота при банкирането чрез нови решения. От миналата година имаме възможност за изцяло дистанционно потребителско кредитиране, сега на нови и съществуващи клиенти вече предлагаме възможността да открият сметка онлайн. Използваме новите технологии, за да предоставяме избор на клиентите си и да бъдем тяхната предпочитана банка", каза Ани Ангелова, член на УС на Райфайзенбанк  с ресор банкиране на дребно.

Сред основните предимства на услугата на Евротръст, която е имплементирана от Райфайзенбанк е възможността за идентифициране и подписване по всяко време и от всяко място. Процесът не изисква допълнителни технически устройства и умения - необходимо е единствено сваляне на безплатното приложение.
Клиентите могат да си открият изцяло онлайн както сметка с дебитна карта Mastercard, така и сметка За всеки ден с кобрандирана карта „Игра на тронове“ и абонамент за HBO GO.