fbpx Софийски мотоклубове организират мото фест в подкрепа на донорството и трансплантациите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Софийски мотоклубове организират мото фест в подкрепа на донорството и трансплантациите

Сдружение „ София МС 22“ организира първия по рода си благотворителен „София мото фест“ в подкрепа на донорството и трансплантацията, който ще се проведе от 23 юни до 25 юни 2023 г. в парковото пространство до Терминал 2 на летище София. Инициативата е обединена от идеята да се популяризират значението и смисъла на донорството и трансплантацията.

Съорганизатори са „Соф Кънект“ АД, СО-район „Слатина“, София -европейска столица на спорта, фондация „Благотворителност и милосърдие“. Благотворителното събитие е подкрепено от Столична Община, Министерство на спорта, Министерство на туризма, Министерство на здравеопазването, спортни федерации  и много неправителствени организации.

По време на събитието върху площ от над 100 декара ще бъдат представени най-новите модели мотоциклети, автомобили, кемпери, каравани, ATV, UTV. Посетителите ще имат възможността да видят различни видове аксесоари и принадлежности за мотори, автомобили и планински туризъм. Детски кът, спортна зона, забавления за деца и възрастни, томболи с награди и много изненади ще очакват посетителите.

Заедно със София Мото рок се провежда и Софийския фестивал на скоростта, където ще бъдат изложени над 50 суперавтомобила и класически коли. Сред тях се очакват уникални екземпляри като Mercedes-ът на Екзарх Стефан и BMW-то на Димитър Соколов.

Програмата на фестивала включва изпълнения на Акага, Дичо и много други известни български изпълнители. Водещи ще бъдат Калин Врачански и Асен Блатечки. Организаторите на феста имат изричното съгласие от автора на текста на песента „Ако си дал“ в изпълнение на Емил Димитров  и от неговия син, Емил Димиторов, тази песен да бъде музикалния символ на благотворителната инициатива в подкрепа на донорството.

Специален гост изпълнител ще бъде Валя Балканска предхождана от 100 Каба гайди, които ще изпълнят програма по случай Еньовден.

Със събраните средства, организаторите на мото феста ще закупят и дарят медицинска апаратура.

Входът за събитието и през трите дни е свободен, паркингът за посетители платен.