fbpx Спортен Collider Center в София ще предлага изключителни забавления | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Спортен Collider Center в София ще предлага изключителни забавления

 

Уникален мултифункционален център за спортни и културни събития ще бъде изграден в София през 2014 г. от световния лидер в производството на изкуствени катерачни стени - Walltopia. Инвестицията в размер на 15 млн. лв. включва разработката на проект и изграждането на мултифункционална сграда с обща разгъната застроена площ от 8000 кв.м. непосредствено до метростанция Младост 3. Интересното в случая е, че архитектурният идеен проект ще бъде избран през март 2013 г. от международно жури с участието на Райнард Йокс, партньор на световноизвестния архитект сър Норман Фостър във Foster + Partners.

Пет финалисти в конкурса ще получат специална парична награда в размер на 5000 евро, а екипът, който избере Walltopia ще има възможност да реализира идейния си проект. Интересът към конкурса е огромен, като до момента предложения за подали повече от 315 екипа от 68 държави. От компанията очакват до крайния срок 28 февруари кандидатурите да са повече от 400.

Концепцията на Collider Activity Center е изцяло нова за София, защото за пръв път едно място обединява културата и спорта, благодарение на иновативни архитектурни и дизайнерски решения. За активните хора ще бъдат изградени различни типове катерачни стени, фитнес център, плувен басейн, зали за спорт и танци, SPA център. Голям плувен басейн на открито ще може да събира стотици желаещи, а ресторант с 500 места до него ще предлага кулинарни изкушения. Заедно с това парк от 20 декара ще предлага възможности за разходки, забавления, колоездене. Идеята на инвеститорите е на абонаментен план с минимална месечна такса, желаещите да могат да ползват основните възможности на комплекса. Освен спортните активност в центъра ще могат да се провеждат и различни форуми, пленери, изложби, концерти.

„Ако съществува качество, което да обединява успешните хора, това е тяхната енергия. Успешните хора - това са активните хора: тези, които обичат движението, риска и новите възможности, тези, които създават стойност. Collider Activity Center предлага неограничени комбинации от спортни активности, почивка в приятна атмосфера и възможност за срещи с приятели.”, коментира Ивайло Пенчев, съсобственик и изпълнителен директор на Walltopia.

В зависимост от сроковете на изпълнението на техническото проетиране на Collider Activity Center, строителните работи могат да започнат още през лятото на 2013 г. като очакванията са за две години центъра да бъде реалност.
Уолтопия ООД (Walltopia Ltd.) е изцяло българска компания с над 15 години опит и реализирани проекти в 42 страни на шест континента. 99% от производството е за износ.