fbpx Vichy бори хормоналните промени върху кожата | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Vichy бори хормоналните промени върху кожата

Още от първите симптоми на стареене и навлизането в менопауза, половината от жените намират за много трудно да водят откровен разговор с партньора или семейството си за този важен период от живота и какво носи той със себе си.

Като лидер с 20-годишен опит в грижата за зрялата кожа, френската дермокозметична марка Vichy представи иновативната гама Neovadiol, и стартира нова кампания, с която да повиши осведомеността за това колко е важна подкрепата от близките. Vichy има за цел да накара жените да носят гордо годините си, да говорят открито за проблемите си и да следват съветите на специалистите, които ще им помогнат да запазят здравето, красотата и самочувствието си през новия период от живота им. 

Vichy организира панел от експерти “Meno Talks”, стартирайки кампания, наречена #ВНЕЙНАТАКОЖА, в който се включиха специалистите д-р Катя Паскова (дерматолог), Мадлен Алгафари (психолог), доц. д-р Теодора Ханджиева-Дърленска (специалист по хранене), д-р Пламен Димов (акушер-гинеколог) и Диана Иванова (експерт от Vichy), в компанията на Катерина Евро.

Специалистът по хранене и диететика д-р Теодора Ханджиева-Дърленска отбелязва, че много от симптомите на менопаузата могат да бъдат облекчени чрез подходяща диета.

“Профилактиката на здравето започва от самото раждане и продължава с информиран и осъзнат избор на живот. Освен храната като ключов фактор за здравословно дълголетие, много е важна всекидневната физическа натовареност и съня”, споделя д-р Ханджиева-Дърленска.

Мадлен Алгафари

Мадлен Алгафари, психотелесен терапевт, писател и член на Българската асоциация по психотерапия, споделя своя опит при облекчаването на психологичните симптоми на менопаузата.

“Повече почивка се отразява благотворно. Положителни емоции, които сами можем да търсим. Непременно търсене на някакви лични цели и проекти. Депресивността, която е възможно да преживеят някои при мисълта за остаряване, най-добре се преодолява, когато имаме перспективи и цели за постигане на нещо – от учене на чужд език, до ново хоби или нови запознанства.”

Д-р Катя Паскова, дерматолог с над 20-годишен опит в медицината, говори за това как можем да бъдем по-подготвени по време на този период.

“Навременното стимулиране на естествените процеси в кожата ще помогне нейния здрав и младежки вид да се запази максимално дълго – през и след менопаузата. Колагеностимулиращите и ревитализиращи дерматологични терапии, съчетани с правилната хидратираща и подхранваща козметична рутина вкъщи са ключът към красивата хора в зряла възраст.”

Симптомите на менопаузата и периодът, който я предхожда и следва (перименопауза и постменопауза) са основно следствие от намалената секреция на различни хормони, предимно естроген. Дефицитът на този хормон често се забелязва първо върху кожата.

Поради намаленото производство на липиди в повърхностния слой на епидермиса има повишена загуба на вода и така той става сух и груб, податлив на излющване. Намалява се и количеството хиалуронова киселина в междуклетъчното пространство, което допълнително намалява здравината и стягането. Заради изтъняването на повърхностните слоеве отслабва и защитната функция на кожата, поради което дерматолозите подчертават, че правилната грижа е важна не само от естетически, но и от здравословни причини.

С разработването на гамата Neovadiol, Vichy фокусира своята експертиза върху видимите ефекти на хормоналните промени върху кожата. Дневният и нощният компенсиращ комплекс, които досега спечелиха доверието на голям брой жени, сега са обогатени с екстракт от семена на сена, който се бори с вредното въздействие на кортизола. Проучванията показват, че той увеличава синтеза на колаген с 13% и регенерацията на хиалуроновата киселина с 99%. Резултатът е намалени бръчки, по-стегната кожа и по-сияен тен.

В допълнение към екстракта от семена на сена, цялата подобрена линия съдържа проксилан (PRO-XYLANE), ключова активна съставка, за която е доказано, че влияе върху плътността на кожата, дебелината на епидермиса, изравняването на тена и намаляването на пигментацията, както и ниацинамид, витамин със силно антиоксидантно действие. В продуктите за перименопауза се съдържа и хиалуронова киселина, която запълва и коригира бръчките, а в тези за постменопауза - омега киселини, които възстановяват загубените липиди.

Продуктите Neovadiol за перименопауза включват Дневен крем с уплътняващ и изпълващ ефект и Нощен крем с уплътняващ и ревитализиращ ефект. Клиничните проучвания потвърждават, че с тях кожата става по-плътна и гладка, усещането за сухота намалява с 50%, а тонусът се подобрява с 39%

Продуктите Neovadiol за постменопауза включват Подхранващ дневен крем за кожа в постменопаузата и Нощен крем с подхранващ и стягащ ефект за кожа в постменопаузата.