fbpx Най-добрият барман на света е българин | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Най-добрият барман на света е българин

Най-добрият барман на света е българин

"Розови сълзи" донесоха световен приз на Васил Колев

След оспорвана надпревара Васил Колев спечели безпрецедентна трета световна титла. Световното първенство на барманите, което за първи път се проведе в София, е най-престижният подобен форум, а България вече официално е първа сила в тази изключително атрактивна, но и висококонкурентна професия. Десеткратният ни национален шампион Васил Колев стана световен шампион в най-оспорваната категория „Изборът на бармана” срещу представителите на още 11 страни. Победата му е и рекорд в историята на Международната асоциация на барманите – до този момент никой освен него не е успявал да спечели три световни титли (през 2011 г. в Полша и през 2012 в Китай).

„Изключително сме горди с невероятното постижение на Васил“, каза Пенчо Пенчев, президент на Българската асоциация на барманите. „Това е заслужено доказателство за неговия професионализъм, креативност и опит“. България е и единствената страна, която от 2010 г. насам всяка година печели медали на Световното първенство на барманите в резултат от наложените високи професионални стандарти и работата на БАБ.

Коктейлът, който донесе най-престижното световно отличие за бармани на Васил Колев се казва „Розови сълзи“. В него има домашно направена съставка, която допълва букета от вкусове и съдържа нашенска мащерка. Ето и негодите съставки:

„Розови сълзи“:

30 мл Джим Бим Хъни

15 мл Реал джинджифил

20 мл ликьор Монин праскова

100 мл фреш портокал

12 капки Де Кайпър Класик битер

20 мл домашно направена съставка от 500 мл Монин дъвка, 600 мл вода, 8 гр. мащерка, 5 гр. джинджифил, 1 гр карамфил, 1 пръчица канела, розов грейпфрут обелен