Със Sony Xperia XZ3 на ски в Алпите

 

Цял ден сме по пистите на френския топ ски курорт Вал Д’Изер, а след това отиваме и до Вал Торнес. Бялото е най-красивото, което съм виждала, а пейзажите са точно като онези снимки, на които всички се възхищаваме. Е, мога да кажа категорично, че те не са фотомонтаж, а са истински, повече от реални. Аз съм въоръжена с последния флагман на Sony Xperia XZ3, за да запечатам всеки миг от това мое седмично преживяване (всеки истински скиор трябва да си го подари поне един път в живота). И… разбирам колко е трудно да се снима бяло, в което се отразява по най-крещящия начин слънцето.
Въпреки, че е много слънчево, навън са -8 градуса. Да видим дали ще издържи телефона.

 

Xperia XZ3 е оборудван с 19MP Motion Eye™ камера основна камера и 13MP предна камера, с които може създавате истинско изкуство. А 4K HDR видео записа, в комбинация с Full HD 960FPS супер бавен каданс и обновен 3D Creator вече с добавяне на лицеви изражения могат да ви направят един актуален Спилбърг. Е, със сигурност има да го гоните доста, но е сигурно, че ако малко си поиграете с тези технологии може да впечатлите всичките си близки и познати.  
Този смартфон е оборудван с впечатляващ 6-инчов 18:9 QHD+ HDR OLED дисплей, който използва отличените с награди технологии от BRAVIA® OLED телевизорите на Sony. Всичко това води до по-наситени черни нюанси, по-контрастни изображения и по-живи цветове, които в повечето случаи нямат нужда от никаква допълнителна обработка за засилване на цветовете. Убедете са сами в следващите снимки.

   Това, което ме впечатли изключително, е  уникалната скорост, с която сърфира – наистина до сега не съм виждала подобен телефон. Лети като алпийски скиор с най-бързата максимална скорост на свързване в света – 1.2Gbps,  благодарение на високотехнологичната мобилна платформа Qualcomm® Snapdragon™ 845.

       

Не на последно място устройството има много красиво извит стъклен дизайн с 3D ефект, който много  елегантно се съчетава с OLED дисплея в тънък и фин корпус, който перфектно ляга в ръката (едно на ум – внимавайте да не го изпуснете, защото има известна опасност за това). Все пак тънката елегантна 3-милиметрова алуминиева рамка има перфектна визия, но заедно с нея и издръжливост, благодарение на защитното Corning® Gorilla® Glass 5 стъкло. Важното е, че има и сертификат за  водоустойчивост, така че няколкото изпускания на телефона в снега не му оказват никакво негативно влияние.

Много е впечатляваща „умната” работа на страничните сензори на екрана, които използват изкуствен интелект – те разпознават приложенията, които се използват най-често и осигурят бърз достъп до тях. (Side sense)

 

Няма как да не призная, че взех душата на Xperia XZ3 – ама пък и тези пейзажи не могат да те оставят равнодушен. При минусовите температури и почти постоянно ползване на камера, както и на интернет (по пистите на Вал Д’Изер има безплатен), батерията издържаше по цял ден, та и оставаше още малко. В комбинация с функциите на батерията като Smart Stamina, режим STAMINA, както и Battery Care и технологията за адаптивно зареждане Qnovo Adaptive Charging, които спомагат батерията да издържа по-дълго време и удължават живота й няма опасност да пропуснете снимките на живота си.

 

Facebook comments