fbpx Състоятелни арменци и азербайджанци купуват български имоти | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Състоятелни арменци и азербайджанци купуват български имоти

Състоятелни арменци и азербайджанци купуват български имоти

Първото за годината изложение на български имоти в руската столица носи оптимизъм Руснаците са видимо по-спокойни и вярват, че цените са намерили равновесната си точка, което прави момента подходящ за покупка. Те търсят преференциални цени за апартаменти не само по Черноморието, но и в Пампорово и Банско.
Луксът продължава да бъде основната притегателна сила при морските имоти. Отстъпките тук се постигат по-трудно, тъй като конкуренцията в най-високия сегмент на пазара вече намаля. Сключват се и сделки „на зелено” при цени около и над 1000 евро за кв.м. Търсенето за къщи се движи между 150 и 200 хиляди евро. Заедно с руските имотни граждани сериозни клиенти са и гражданите на Армения и Азербайджан. Te разполагат с бюджет от 150 000 до 250 000 евро и търсят елитни локации и качествени имоти.
Според специалистите от ГрийнЛайф, търсенето тази година е с 20% повече.
Запазва се тенденцията руските граждани да пресмятат в покупката на имот в България неговата добавена стойност, а именно възможността чрез собствеността си в Европейска държава да могат да се възползват и от правата на европейците. Това е и основаната причина хора с по-нисък социален и финансов статус да търсят начин да придобият имот у нас.
 

facebook коментари