fbpx Стартира кампания за безплатни очни прегледи на деца | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Стартира кампания за безплатни очни прегледи на деца

Българската марка за очила стартира кампанията на KWIAT за безплатен скрининг/очен преглед на учащи деца и младежи до 18 годишна възраст. Целта е чрез редовна профилактика на зрението повече деца и младежи да бъдат прегледани от специалист, за да бъдат открити, лекувани и коригирани навреме очните заболявания Инициативата ще продължи от днес до 31 октомври. Пълен списък на оптиките, в които може да се извърши безплатен скрининг на децата може да намерите тукhttp://kwiat.bg/?cid=95

За да научите повече за кампанията на 24 Септември 2014 в City Center Sofia ще се състои събитие с благотворително ревю, на което участие ще вземат много известни личности със свойте деца, подкрепящи Кампанията!

Здължителните профилактични прегледи при детски офталмолог трябва да се случват веднъж годишно. Първият очен преглед за всяко дете трябва да бъде направен преди то да навърши една година и по-конкретно, когато бебето навърши 6 месеца. Ако всичко е наред, детето трябва да бъде прегледано от офталмолог отново в периода между 3 и 5 годинки. С повишено внимание трябва да подходят родителите, ако в семействата им има страдащи от очни проблеми и заболявания. В никакъв случай не бива прегледът да се отлага за времето, когато детето тръгва на училище. Родителите не бива да забравят, че ако детето им не вижда добре, то най-вероятно не знае за това или не може да каже. Колкото по-рано се открие даден проблем, толкова по-голям е шансът той да бъде коригиран навреме и да се помогне на детето да не изостава в своето развитие.