fbpx #steniskanabala осигури стипендии за 18 деца-сираци | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

#steniskanabala осигури стипендии за 18 деца-сираци

Благотворителната инициатива #steniskanabala запали стотици млади и пораснали абитуриенти да отидат с тениски на бала, изпращането или годишнината от завършването си. Вместо да харчат пари за скъпоструващи тоалети, всички желаещи можеха да дарят сума по своя преценка за обучението на деца без родители.

Кампанията на Мото-Пфое, чийто партньор е Столичната организация на БЧК, е насочена към български абитуриенти-сираци, които да продължат образованието си във висше учебно заведение (ВУЗ) или център за професионално обучение (ЦПО).

Събраните през 2014 г. средства възлизат на 48 776 лв., с които по регламент могат да се поемат 12 стипендии за ВУЗ и 48 за ЦПО през настоящата година. Поради по-големия брой желаещи да учат в университет и възможността за гъвкавост при прехвърлянето на средства между двете групи, Мото-Пфое взе решение за подпомагане на всичките 18 кандидат-студенти в университет. Различният график за записване и провеждане на курсовете в ЦПО предопредели удължаването на срока за кандидатстване по тях до 31 октомври. Неизразходваните тази година средства ще се прехвърлят за догодина, тъй като #steniskanabala е ежегодна инициатива с дългосрочни цели.

През предстоящото, второ издание на програмата, даренията ще се осъществяват, както и досега, на сайта www.steniskanabala.bg. Там всеки желаещ превежда средства, онлайн или по банков път, за образованието на абитуриентите без родители, а Мото-Пфое му предоставя символа на кампанията – тениска, като през 2014 г. общият брой раздадени тениски е 553. През 2015 г. ще се дообогатят някои функционалности на сайта с цел още по-лесна и интуитивна работа, ще се увеличат начините за дарения, а дизайнът на тениските ще претърпи промяна за Випуск 2015.

Регламентът за кандидатстване за стипендии по програмата от страна на абитуриенти без родители е публикуван на сайта http://www.steniskanabala.bg.