fbpx Страхотен вкус и много витамини в салатените миксове Veggieland | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Страхотен вкус и много витамини в салатените миксове Veggieland

 

Пролетта е тук, а с нея желанието за нещо ново, свежо и зелено е съвсем естествено. Сега е и моментът, в който организмът ни сам „търси” пресни и по-леки храни, които в същото време му дават енергия. Поуморени от зимните месеци и тежките и по-мазни ястия, една свежа салата, овкусена дори само с лимон и зехтин, е направо като балсам за стомаха и удоволствие за небцето. И, разбира се, помага да влезем в добра физическа форма за по-ефирните облекла на предстоящите топли дни.

Зелените салати – познати и непознати

Зеленолистните зеленчуци са доказано особено богати на ензими, фибри и всички важни за организма витамини и минерали - калций, магнезий, фосфор, витамини А, С, Е, К, фолиева киселина и много други. Съдържат хлорофил, който е сред най-мощните антиоксиданти и притежава детоксикиращо въздействие върху черния дроб, заздравява стените на храносмилателния тракт, оказва благоприятно влияние върху кожата и много други. Другото им предимство е, че са нискокалорични и подходящи за всякакви хранителни режими. Например, в 100g спанак има само 26 калории, а в 100g айсберг – едва 19.

Освен популярните у нас маруля, спанак, лапад, магданоз, айсберг, глухарче или дива рукола, на българския пазар започват да се появяват и някои по-непознати листни зеленчуци, с които може да разнообразите менюто си. Например, т.нар. фризе или известена още като къдрава цикория с леко горчив вкус е изключително богата на фолиева киселина и витамини А и В. Къдравата салата, наречена Salanova® е силен антиоксидант и благодатен източник на витамини А и C. Дребните листенца на зелената салата валериана са пък изключително богати на витамини А, C, B6, желязо и магнезий и ще доставят на организма огромна порция от нужните хранителни вещества. Малкият и изискан зеленчук радичио често бива бъркан с червеното зеле, но вкусът му е силен и леко горчив, а богатото съдържание на фибри подпомага храносмилането, стимулира отслабването и регулира нивата на кръвната захар.

 


Как да се възползваме максимално от полезните свойства на зеленчуците

За да се запазят полезните вещества в зеленчуците е най-добре да се консумират свежи и сурови, с минимална обработка. За съжаление в закупените от пазара салати много често се съдържат нитрати и тогава се започва процес на продължително киснене, миене и сушене, с което се отмиват и голяма част от полезните вещества. Разбира се, най-добрият вариант е да си отглеждаме сами зеленолистни зеленчуци. В интернет има много статии и видеа как можем да си направим мини градинка дори на балкона. Но ако градинарството не е за вас, добре е да се поинтересувате от условията, в които се отглеждат зеленчуците и земеделските практики на производителя. Повечето био ферми и големи зеленчукопроизводители публикуват сертификатите и стандартите за безопасност, които прилагат в страниците си в интернет.

Пакетираните салати

Напоследък на пазара придобиват популярност пакетираните салати. При тях предимство е целогодишното разнообразие на зеленчуци, улеснението за потребителя веднага да консумира у дома, както и не по-малко важна е известността на производителя, възможността за проследяване на съставките и качеството на продуктите му. Тук трябва да уточним, че пакетираните салати попадат в 2 основни категории: мити (готови за консумация) и немити. Първият вид са фабрично почистени, измити и изсушени. Те са с доста по-къс срок на годност, изискват специални условия на транспорт и съхранение в хладилна верига. Измитите салати могат да се консумират директно; докато немитите салати задължително трябва добре да се почистят, измият и изсушат преди консумация.

За заетите хора, които искат здравословно, лесно и вкусно

Тази пролет ви предлагаме готово най-висококачествено зелено решение, което ще ви спести усилия и ще ви даде различни страхотни вкусови комбинации - свежите салати на Veggieland. Изборът е между 8 различни микса - Италианска салата (лоло верде, лоло росо, рукола), Айсберг микс (айсберг, радичио, моркови), Рукола и бейби листа спанак (бейби листа от спанак, рукола), Рукола (рукола), Миста салата (айсберг, радичио, фризе), салата Финеса (зелена и червена къдрава маруля Salanova®), 4 СЕЗОНА (айсберг, рукола, маруля). За заклетите почитатели на здравословния живот е страхотната Уелнес, която предлага маруля, радичио, салата валериана, микс от сушени ядки и плодове, орехови ядки, тиквени семки, червена боровинка, годжи бери.

Готови за директна консумация

Най-хубавото е, че тези салатените миксове са напълно готови за директна консумация – те са измити и нарязани, със запазени витамини и полезни вещества, без нитрати. Закъснявате за вечеря в къщи или имате гости? Просто минавате през магазина, купувате един пакет и се отървавате от неприятната подготовка на зелена салата. Прибавяте парче сирене или нарязан колбас и имате супер предястие, което едва ли някой ще откаже.

Свежите миксове салати Veggieland предлагат внимателно подбрани зеленчуци и строго контролирано производство на салатите. Зеленчуците се отглеждат в съответствие с детайлните и прецизни европейски изисквания за положителни земеделски практики и подлежат на строги проверки и контрол на качеството от момента на засяване, до стигането им до крайния потребител. Подборът на най-добрите сортове семена, правилното отглеждане и брането в момента на достигане на оптимална зрялост, когато зеленчуците са развили напълно своите хранителни стойности, гарантират отличните им органолептични качества. Веднага щом бъдат откъснати, салатите Veggieland се съхраняват при контролирана температура, за да запазят свежестта си. Използването на модерни технологии, включително филтър за количество хлорофил, както и взискателният входящ контрол, осигуряват елиминирането на наранени, деформирани и не достатъчно свежи суровини. Всяка салата е внимателно почистена, тройно измита, нежно изсушена и директно пакетирана в специалната за целта защитна опаковка.

Идеи за кулинарни шедьоври

Готови ли сте за порция витаминозна и вкусна салата? За вас остава да развихрите въображението, за да я овкусите с любимите си дресинги и сосове, така че да се превърне в кулинарен шедьовър. А на www.veggieland.bg  може да откриете предложения за страхотни рецепти, които ще ви помогнат да съберете овациите на любимите хора и гостите ви.