fbpx Страстен малък състезател | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Страстен малък състезател

Renault Twingo R.S.

Страстен малък състезател

 

Имаш чувството, че е детско автомобилче, но с първите изминати километри разбираш, че си е съвсем истинска кола, пълна с удобства, много фешън елементи, учудваща мощ за това малко „тяло“ и накрая изумяваща стабилност.

 

Новото Twingo R.S. е истински представител на спортната фамилия на Renault, като достойно продължава линията, изградена и от другите спортни представители на марката. Заедно с това представя новата дизайнерска идентичност на Renault, пречупена през спортния изказ. Определено цялостният вид излъчва динамика и ясна отличаваща се външност, която всеки забелязва.
Четирите предни светлини ярко се отличават, благодарение на контрастното подчертаване от черния цвят. Предната броня е с подобен на Формула 1 сплитер, като този детайл вече се използва в цялата спортна гама на Renault Sport и препраща съм успеха на марката във F1. Фаровете за мъгла пък са очертани с хромирана линия.

 

В задната част веднага се забелязва контрастния спойлер, монтиран върху задната врата, който придава както шикозен оттенък, така и демонстрира нахакания характер. Мощните аеродинамични разширения на задните калници говорят за стабилност на малкия спортист. За истинските маниаци специален завършек са опционалните 16-инчови Emotion лети джанти, в централната капачка на които е щамповано логото R.S. Цялостната картина се довършва от специалният спортен стикер на вратите.

 

Логото се вижда още с отварянето на вратата – на прага. Играта на черно и бяло е получила отличен резултат, като заедно с това е комбинирала и различни материи. Спортните седалки с бродерия на подглавниците, се открояват ясно, благодарение на белите си контури. В бяло контрастират и горната част на волана, облицовката на оборотомера и контролните прибори на механичния контролен климатик. В черен гланц изпъкват таблото, радио конзолата, корпусът на оборотомера и страничните въздуховоди. Връх на дизайнерското творчество е жълтият шев - запазена марка за Renault Sport.

Може би най-впечатляващият елемент е изключителното пътно поведение. Автомобилът вози много твърдо, с абсолютен спортен хъз. 1,6 литровият атмосферен, бензинов двигател R.S. със 133 к.с. дърпа здраво напред. Навлизането в завои с висока скорост е истинско удоволствие. Мъникът е повече от сигурен в представянето си и стои като залепен на пътя – в първият момент ти се струва чак неестествено подобно поведение. Спортното шаси „Cup” (опция, иначе стандартно е Sport) e с 4 мм по-ниско и осигурява допълнително стабилното усещане. Наборът от системи за сигурност е пълен – ABS, ESP, ASR, CSV, AFU.

Изпреварването не е проблем и в един момент започваш да се чувстваш като на състезание. Въпреки сериозните динамични параметри средният разход е 6,5 л/100 км. като са намалени и вредните емисии спрямо предишния модел.
Цените на Twingo R.S. в България стартират от 16 900 евро.