Opel ADAM - Fashion destination

етикети: 

Усещам предколедната суматоха във въздуха, а градът вече жужи. Няма как – и аз ще се гмурна в нея. Все пак това са приятните моменти от годината, когато хората се усмихват повече, въпреки умората и въртележката, в която са завихрени в последните седмици от годината. Аз полека отдъхвам, защото декемврийският брой е излязъл, както и страхотното ни луксозно списание „твоята перфектна Ваканция” и сме много щастливи. Предстои ми да споделя емоцията с авторите и партньорите на изданията ни. И така – пред мен се очертават да измина доста градски километри. Идеален повод да избера за спътник малкият Opel ADAM – този път обаче е супер дизайнерски пипнат и в тон с празничното настроение в невероятно зелено и със звезден интериор. Давам си сметка, че заедно с мъника ще преживея много повече часове, отколкото в дома ми и дори в леглото ми. Така че, този кавалер трябва да ми предложи максимално удобство!:)

 

Денят е слънчев, но студен. Опаковала съм се здраво, защото знам ли кога ще затопли автомобилът. Посреща ме усмихнат – винаги ми изглежда така заради тази закачлива извивка в края на специфичната лайсна, която минава през предната решетка, навява ми асоциации на някой нахакан младеж с извити коцкарски мустачки. В случая тя е бяла. Всъщност целият автомобил е изключително творчески разработен, без да пристъпва границите дори и на сантиметър. Зеленият цвят е стил WOW! Е, няма такова зелено – млечно, ярко, различно. Наричат го Greenfellas – „приятелски зелено” и наистина в следващите три дни, оставахме трудно незабележими, но виждах как хората се обръщаха с първосигнални усмивки.

E, и аз се усмихнат на моя Адам. И очите ми се разтвориха щом отворих вратата - леле, колко е красив! (на другия ден дори мъжът ми замълча като видя този артистичен дизайн, а той изобщо не си пада по творчески работи в автомобилите!). Прехвърлям списания, чанти, два чифта обувки… нали ще съжителстваме няколко дни, трябва да имам комфорт. Надувам парното на HI, музиката на max и съм готова за градската битка. Малък, ама вътре е много широк – харесвам голямата седалка и пространството до мен – има място за половин офис. Красивата звезда с бели и зелени ивици много стилно украсява бордното табло, а ивиците продължават и във вратите. Седалките са с декоративни зелени шефове. А килимчетата на пода също са със звезди:) Всичко е много точно премерено. Дори и ключът е с тези бели и зелени ивици.

И тук идва първата изненада за мен – полуавтоматична предавателна кутия Easytronic 3.0., която е изградена на основата на механична трансмисия с понижена степен на вътрешно триене и оптимизация за употреба в съчетание с по-малки двигатели. Автомобилът е 1,4л./87 к.с. В автоматичен режим работата със съединителя и смяната на предавките се поемат от електрохидравличен изпълнителен механизъм. Управляващата електроника на трансмисията автоматично подбира най-икономичната предавка за съответните условия на движение, с което дава възможност за изключително намаляване на разхода на гориво. Хидравличното задвижване и електрохидравличните изпълнителни модули осигуряват идеална, бърза смяна на предавките.

Трябва да кажа обаче, че това не е моята скоростна кутия – автоматичната леко забавена смяна на първа и втора в нервното градско движение поопънаха нервите ми и затова често преминавах на ръчна смяна на предавките със скоростния лост нагоре и надолу – супер лесно и доста по-ефективно. Давам си сметка обаче, че такава скоростна кутия е перфектна за много мои приятелки, които не шофират всяка седмица кой от кой по-мощни автомобили и не изминават по 50 хил. км на година. Другото предимство е, че тази скоростна кутия е по-лека от конвенционалните и струва само хиляда лева повече (1740 лв. със Start/Stop).  

Колкото повече преживявам с АDAM, толкова повече ми харесва. Обожавам копчето за градския волан, с което той става супер маневрен, особено, когато паркирам. Буквално с една ръка мога да маневрирам.

Другата новост в автомобила е, че това е първият автомобил, който аз тествам България със системата Opel on Star. На практика тя свързва със специално обучен служител, който отговаря на езика, на който е настроено менюто на автомобила. Може да осъществи автоматично повикване в случай на катастрофа и помага при намирането на откраднати автомобили. Също така може да помогне с дистанционно отключване и заключване на вратите, изпращане на редовни съобщения за техническото състояние на автомобила по електронна поща и др. В следващото ВИДЕО може да чуете разговора ми със служителя на системата и това, което тя предлага.

Използването на услугите е напълно безплатно през първите 12 месеца, след което се заплаща годишен абонамент от 199.95 лева в България.

 

Facebook comments