fbpx Енергия от двата шеврона | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Енергия от двата шеврона

Енергия от двата шеврона

етикети

Като човек, чийто личен автомобил е Citroen, съвсем естествено бях любопитна да видя съвсем отблизо и в реална пътна обстановка новото лице на С4. И несъмнено сравненията с предния модел бяха постоянни.
Първото ми усещане бе, че това е съвсем нов автомобил и бях категорична в представите си, че е по-малък от стария. Само че сбърках! С4 е по-дълъг с 5 см, предлага повече обем в купето и в багажника (цели 27%, които общо се равняват на 408 л багажен обем). Ето как модерните дизайнерски и конструктивни решения създават впечатлението за компактност, която в действителност дава неочаквано много.

Ако започна отзад напред ще кажа, че новият С4 ми харесва много повече – промените импонират на съвременните усещания за естетика и дизайн – и екстериорен и интериорен. Спомням си, че когато преди няколко години за първи път в предния модел видях авангардната кормилна уредба и централно разположения информационен дисплей - ахнах, заедно с много други последователи на марката. Днес, колкото и да е странно именно тези елементи ги няма и не ми липсват. Новата генерация е още по-привлекателна. Всичко е модерно и видно много качествено изработено – като във висок клас автомобили. Потропване и похлопване няма. Материите са приятни на допир, съчетани с красиви цветове.

Трите кръгли централни уреда грабнаха окото ми с италианското си синьо, което не може да те остави равнодушен. Ако все пак ви дразни, може да смените цвета с меко оранжево или неутрално. Асиметричните отвори за климатичната инсталация с много елегантна линия се вписват към бордовия дисплей. Скоростният лост е къс и удобен за хващане. Конзолата обаче има съвсем друга визия, когато скоростната кутия е автоматична. Там е разположен и бутона на автоматичната ръчна спирачка, която при потегляне при наклон дава автономност от 2 секунди. Новост е равният в долната част волан с метален обков, чието решение помага да не удряте краката си когато излизате и влизате в автомобила. Освен това е приятен на допир, заедно с по-тънкия от предишния модел волан. На него са разположени и четири зони с бутони за командване.

Седалките са ергономични с лумбална настройка. Докато се возих на задната, заедно с моя колега установихме, че мястото наистина е в повече и няма това „свиване” на пътниците, което усещах в предния модел, поради специфичната силно заоблена линия на тавана в задната част.
Всякакви ниши и чекмедженца не са спестени, вече е прибавена и една великолепна новост – аз поне останах във възторг - изход за 220V ток. Това значи че може да зареждате различни уреди или както каза една моя позната – „мога да включа сешоара, докато пътувам до работа!”.

Citroen С4 стартира лансирането си с интересен слоган, който говори сам по себе си - “Позитивна енергия”. Моделът следва дръзката линия на новите С3 и С5. Предната част с агресивна хромирана решетка продължава в аеродинамична линия към покрива и се довършва от заден спойлер. Стойката е стабилна и такова е и поведението на пътя. Новост са халогенните фарове за мъгла, които се включват автоматично при завиване.

Новият Citroen C4 се предлага с три нива на оборудване, четири бензинови мотори от 95 к.с. до 155 к.с. и четири дизелови модификации HDi от 90 до 150 к.с. Най- интересната версия е така наречения микро-хибрид (e-HDi), която е с последно поколение на системата Stop&Start. Специална система за инерционно зареждане на акумулатора подпомага потеглянето в първите няколко метра от движението. Тази версия съвсем естествено е ниско ниво на вредни CO2 емисии от 109 грама на километър. Допълнително гумите MICHELIN ENERGY Saver, които са новост при С4, намаляват разхода на гориво и допълват тази хибридна технология като намаляват вредните емисии с още 5 грама на километър.

Новата генерация на Citroen C4 идва у нас с 5 години европейска гаранция. Специален жест към клиентите е петгодишно безплатно периодично обслужване (включва масла и филтри) от страна на Автомотор Корпорация и всеки дилър на марката в България.
Базовата цена на модела започва от 26 700 лв. за 1,4 л/95 к.с. бензин. Някои от модификациите ползват и данъчен кредит

Facebook коментари