Автосалон Женева 2019

Новият Passat ще е най-успешният модел от среден клас в света, са убедени от Volkswagen

По-комфортен, по-дигитален и с още по-разширена интеграция днес бе представено авангардното осмо поколение на Volkswagen Passat. Според Ралф Брандщетер, изпълнителен директор на марката Volkswagen през тази пролет поточната линия ще напусне 30-милионният Passat. Това го прави най-успешният модел от среден клас в света. Техническите промени ще утвърдят позициите му на един от най-добрите автомобили за бизнес. За първи път в новия Passat ще бъде предлаган Travel Assist. „Passat винаги е бил отражение на техническия прогрес. И това поколение не прави изключение. Със световната премиера на новия Travel Assist, нашият бестселър ще стане първият автомобил на Volkswagen осигуряващ частично автономно шофиране в рамките на целия скоростен диапазон – това е истински крайъгълен камък по пътя към автономното движение“, отбелязва Ралф Брандщетер, изпълнителен директор на марката Volkswagen.

Travel Assist се задейства с натискане на бутон върху мултифункционалния волан. Заради правни и свързани с безопасността причини водачът трябва постоянно да следи системата. За да гарантира това Travel Assist (който се активира при скорост от нула до 210 км/ч) проверява дали водачът е поставил ръцете си на волана. Това е по-удобно в новия Passat от когато и да било преди и се дължи на първия капацитивен волан на Volkswagen.

За новия Passat се предлага пълната гама от системи за асистенция. Системата за завиване при аварийна ситуация, която подобрява безопасността при опасни маневри чрез интервенция с помощта на спирачната система, също прави своя дебют в Passat. Последното поколение адаптивен темпомат, ACC, е базиран на контрол на скоростта с предугаждаща функция. Използван преди само за контрол на разстоянието, ACC сега реагира на ограничения на скоростта, особености на местността, кръгови движения и кръстовища като адаптира скоростта на автомобила. Ако Passat е оборудван с DSG трансмисия, ACC се превръща и в асистент за движение в задръстване с автоматично потегляне и спиране.

Новата мултифункционална камера прави воденето в лентата за движение перфектно и сега вече разпознава не само граничните линии на лентите, но и затревените зони. Към нея се добавят системата за смяна на лентата Страничен асистент с предупреждение за трафик отзад, системата за аварийно спиране Преден асистент със следене на пешеходците, системата за маневриране с прикачен товар Trailer Assist, системата за паркиране Park Assist. Volkswagen значително усили действието на електромеханичното сервоусилване на спирачната система (eBKV). Сега тя е стандартна за цялата моделна линия, позволява по-бърза реакция и осигурява подобрени функции при асистирано шофиране. Адаптивният темпомат реагира по-комфортно тъй като спирачното действие може да бъде контролирано по-прецизно. В съчетание с Предния асистент със следене на движението на пешеходците, спирачната дистанция може да бъде значително скъсена в рамките на ограниченията на системата. Тези технологии са групирани под общия знак на IQ.DRIVE, новата обща марка за системите за асистенция на Volkswagen които подготвят пътя към автономното шофиране. Заедно със системите за асистенция, Passat е израз на най-авангардната версия на IQ.DRIVE използвана досега.

Предната и задната броня, радиаторната решетка и логото на Passat, сега разположено централно в задната част са с променен дизайн. В допълнение, новите LED предни светлини, LED дневни светлини, LED светлини за мъгла и LED задни светлини осигуряват ярко изразен светлинен дизайн.

Ползите от IQ.LIGHT – LED матричните предни светлини включват интерактивен светлинен контрол, правещ пътуването през нощта по-безопасно и лесно. Две прожекционни LED системи осигуряват къси и дълги светлинни снопове. Светлините на мигачите, дневните светлини и страничните светлини също са базирани на LED технологии. LED елементите с техният „обточващ се“ ефект са аранжирани като тесни хоризонтални ленти в рамките на светлините и в горната им част. Същите играят ролята на дневни светлини когато не е задействан мигачът. LED елементите на дневните светлини формират страничните светлини със съответното насочване.
 

Facebook comments