fbpx Новият Ford Transit Custom - супер модерен мобилен офис | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новият Ford Transit Custom - супер модерен мобилен офис

Новият Ford Transit Custom - супер модерен мобилен офис

Ford представи новия Transit Custom – еднотонния лекотоварен автомобил с нов дизайн, изцяло нов интериор и увеличени възможности. Представен в края на 2012 г., Transit Custom бързо се утвърди като най-продавания лекотоварен автомобил на Ford в Европа, с продажби, нараснали до 118 000 броя през 2016 г. – увеличение от 15% спрямо рекордната предишна година.

Двигател Ford EcoBlue

Новият Transit Custom е задвижван от свръхмодерния дизелов двигател Ford EcoBlue, въведен в гамата през 2016 г. С мощност от 105, 130 и 170 к.с., новият двигател предлага значителни ползи по отношение на експлоатационните разходи и динамиката в сравнение с предходния 2,2-литров дизелов двигател, като разходът на гориво е намален с до 13%, а въртящият момент в ниските обороти е увеличен с 20%.

Новият Transit Custom продължава да предлага същата изключително широка гама версии, която включва две височини на покрива, две дължини, брутна маса на автомобила от 2,6 тона до 3,4 тона, максимален полезен товар до 1 450 кг и каросериите ван, комби и ван с двойна кабина.

Новият модел запазва имиджа на Transit за водещ в класа товарен капацитет, иновативно товарно пространство като отвор в преградната стена за товарене на много дълги предмети и интегрирани релси на покрива, които могат да се сгъват, когато не се използват.

Кабина за перфектния мобилен офис

 

Новият Transit Custom е с динамичен и професионален нов вид на предницата, който споделя ДНК-то на последните леки модели на Ford, с високо разположена трапецовидна предна решетка и динамични, тънки предни фарове. Разполага с най-новите технологии за осветяване, като високите версии са с отличителни нови LED дневни светлини и мощни HID ксенонови фарове.

Интериорът е изцяло нов, с инструментален панел, базиран на новата философия на Ford за интериорен дизайн предлага атрактивен, фокусиран върху потребителя дизайн, повлиян от умните устройства и таблетите.

Базиран върху силни хоризонтални елементи на дизайна, които подчертават широчината на кабината, новият инструментален панел е изработен от атрактивни и устойчиви на износване материали и е пълен с практични елементи, създадени за водачи, които ползват кабината като мобилен офис през дългите часове на работа в автомобила си.

 

Новият дизайн осигурява водещо в класа място за съхранение на вещи, с до 25 литра само в инструменталния панел, включително три удобни открити ниши в горната част на таблото с място за клипбордове или мобилни устройства, и щедро пространство в жабката за папки с формат A4 в долното затворено отделение.

Други нови практични характеристики включват изваждаща се поставка за чаша под скоростния лост в допълнение към поставките за чаши и отделенията за 2-литрови бутилки в двата края на инструменталния панел. Джобовете на вратите също са с изцяло обновен дизайн за повече място за съхранение и използваемост, с три големи пространства за съхранение и практична нова дръжка, вградена в декоративната облицовка на вратата.

За водача са проектирани изцяло нови дисплеи и контролен панел за увеличена ергономичност и лесна употреба, а високите нива на оборудвани са с „плаващ“ 8-инчов цветен сензорен екран, вдъхновен от таблетите, с комуникационната и развлекателна система SYNC 3 на Ford, която може да бъде управлявана с жестове „плъзване“ и „прибиране с пръсти“.

За автомобили, които не са оборудвани с 8-инчовия или 4-инчовия дисплеи, MyFord Dock в центъра на инструменталния панел осигурява на водачите идеалното място за поставяне, съхранение и зареждане на техния смартфон, MP3 плейър или сателитна навигационна система. В горното отделение за съхранение пред водача и до скоростния лост са разположени USB порт и 12-волтов извод за лесно зареждане на устройства.

 

Ежедневният комфорт е увеличен още повече, благодарение на новия дизайн на седалките с променени подложки от пяна и геометрия за оптимизирана опора, а тапицериите са напълно обновени в цялата кабина.

Модерни технологии и системи в помощ на водача

 

Новият Transit Custom въвежда усъвършенствана гама системи в помощ на водача и е първият лекотоварен автомобил, предлагащ функцията Интелигентен ограничител на скоростта, която позволява автоматично поддържане на максималната скорост на автомобила в рамките на законовото ограничение, използвайки системата Разпознаване на пътните знаци, която засича знаците за ограничение на скоростта.

Новият модел предлага още Система на Ford за следене на мъртвата точка с Предупреждение за страничен трафик, която предупреждава водачите, излизащи на заден ход от паркомясто, за близки автомобили, които могат да им пресекат пътя – идеална за ванове, които често имат ограничена видимост назад.

Тези иновации допълват широката гама от технологии, които вече са налични в Transit Custom, включително Асистента за предотвратяване на сблъсъци със засичане на пешеходци, Предупреждение за спазване на лентата, Стабилизация при страничен вятър и Адаптивен круиз контрол.

Новостите включват също плавната и отзивчива 6-степенна автоматична трансмисия SelectShift и уникалнoтo за сегмента задно въздушно окачване при моделите Комби М1, коeто осигурява мека, контролирана и плавна возия при всякакво натоварване.

 

Върховото ниво Sport с нова визия

Начело на новата гама Transit Custom е динамичното ниво Sport със 170 к.с., предлагащо широк избор от осем различни варианта на каросерията и седалките, включително ван, комби и ван с двойна кабина, къса или дълга база.

Характерните за Sport две ленти на предния капак и екстериорен бодикит са с обновен дизайн за новия модел, включително впечатляващи нови двуцветни ленти в черно с оранжеви или сребристи акценти. Спортният стил продължава в кабината с частична тапицерия на интериора с кожа Ebony, която съчетава забележителни нови релефни текстилни вложки и кожени опори.

 

 

Facebook коментари