fbpx Супер градско предложение! | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Супер градско предложение!

Има автомобили, които особено добре отиват на дамите. Те са малки, компактни, лесни за маневриране и много важно – може да ги паркираш и в най-малките празни места, ако се наложи може и напряко да ги оставиш. В тази категория спада и Renault Twingo, който модел специално за дамите има лимитирана серия Miss Sixty. Е, за съжаление не успях да достигна до розовото Twingo, което е накичено с типично женски глезотии, но пък имах възможност за две денонощия да кръстосам София надлъж и нашир със стандартния модел, който в компенсация беше в ярко син цвят, който отдалеч се забелязва. Така автомобилът се превърна и в моя мобилен офис през тези дни.

Мъникът е с 1,2 л бензинов мотор и 75 к.с., мощност, която е напълно достатъчна за градската джунгла. В същото време един от най-важните показатели - икономичност - отчита много добри резултати – среден разход от 5,1л/100км.

Последното поколение на Twingo е в съзвучие с днешното динамично време, в което сме свикнали със все повече удобства. Съответно местата и нишите за всичките ни всекидневни необходимости са помислени. Едно от първите неща, което ми направи впечатление бе „гуменият гребен”, точно над волана, на бордното табло, където супер удобно могат да се „забодат” карти, химикалка, телефон, ключ, монети, листчета за писане... И всичко е под ръка. Което е най-хубавото, че дори и при рязко спиране те не мърдат и не се разпиляват. Другата удобна приставка е кутийка, под централната конзола, където също могат да се съберат всякакви дреболии. В нишите на вратите също има свободно място за бутилки до 1,5 л. Жабката, която има обем 1,3л е с отделения във вратичката за дребни предмети като крем за ръце или гланц за устни (подобен пакет „сървайвър” винаги нося в жабката на личния си автомобил).

Бордно табло е изградено в целия „friendly” стил на компактност и симпатичност. Точно над волана е кацнал кръглия уред на оборотомера. Овалните форми продължават и към централната конзола, където най-отгоре е разположен също кръглия скоростомер, който отчита скоростта дигитално. По надолу е аудиосистемата с радио, CD, MP3, Bluetooth. За удобство има изнесени бутони и на волана. Скоростният лост също е къс с отчетлива смяна на предавките. Усещането в купето е за достатъчен обем, седалките са широки и удобни.
Двете отделни задни седалки могат да се придвижват напред-назад с до 22 см, което освобождава място в багажника. При нужда могат и да се сгънат напълно и така да се образува свободен обем от 959 dm3.

Асферични странични огледала за обратно виждане също са достатъчно големи и дават по-добро зрително поле, като намаляват мъртвата точка.
Twingo е изключително маневрен – дори само като държах волана с една ръка успях да паркирам безпроблемно. Дължината от 3,60 метра го позиционира на места, където стандартните автомобили нямат шанс да влезат. Друго предимство е малкият диаметър на завой, който е под 10м.
Въпреки кубичната форма, автомобилът стои стабилно на пътя. Ходовата част е заимствана от Clio II, като пружините и амортисьорите са специално адаптирани към габаритите и масата на автомобила. Страничното накланяне се гарантира и от анти-ролбари.

Twingo се предлага с три нива на оборудване – Yahoo,Trend, Miss Sixty. Стартовата цена започва от 16 990 лв.