fbpx Световният пазар на електронни четци нарасна с 20% | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Световният пазар на електронни четци нарасна с 20%

Световният пазар на електронните четци с E Ink технология показва положителна тенденция. Според PocketBook през 2014 г. продажбите на четци на електронни книги в Европа са се увеличили с около 40% спрямо 2013 г., а в световен мащаб нарастването е с 20%.

PocketBook установи няколко основни тенденции, които ще са в сила на пазара на четците за електронни книги през 2015 г.

1. Средната цена не се променя

Разработената в момента технология е конвенционална. Хардуерната част на устройствата няма да се промени значително в близко бъдеще. Това означава, че значими промени в ценовата политика не се очакват.

2. На фокус са услугите и приложенията

Развитието на софтуера става все по-важно. През 2015 г. основните усилия на разработчиците ще са насочени към създаване на приложения и услуги за максимално удобство за потребителя.

3. Бум в развитието на облачните системи на дигиталните услуги

Днес електронните четци с E Ink екран осигуряват удобно четене. Въпреки това, потребителят има нужда от повече комфорт на всички етапи от работата със съдържанието. Това означава: лесно закупуване и доставка на съдържание до устройство, съхраняване на съдържанието и, разбира се, лесно четене. Осигуряването на тези удобства може да стане чрез интегрирана система от електронен четец, допълнителни устройства, магазин за съдържание, разнообразни онлайн услуги за читатели и т.н. Облачната технология ще бъде основа за създаването на подобни дигитални услуги.

В заключение, като обща тенденция може да се посочи развитието на все по-улеснена употреба на електронното съдържание. Положителните промени ще бъдат оценени и от потребителите на локалните пазари, тъй като, според проучванията в Европа, броят на читателите готови да платят за съдържание се увеличава значително всяка година.

Четенето на електронни книги става все по-разпространено. Растящата популярност на електронно съдържание е естествена и очаквана. Веднъж докоснал се до електронна книга читателят усеща високото ниво на комфорт, което тя му предлага. Ниската консумация на енергия, антирефлексният дисплей и вграденото осветление на електронните четци с E Ink екран осигуряват неограничени възможности за четене както през деня и така и през нощта.