fbpx Свят в розово | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Свят в розово

Свят в розово

 
 

Наскоро прочетох в една статия, че авторът останал разочарован от „анемичния” 1,2 литров, бензинов мотор/75 к.с. на новото Renault Twingo. Интересно ми е да го попитам, дали е обърнал внимание, че този автомобил има най-вече градска концепция и че малкия мотор „яде” и малко? Въпреки това, поведението му на магистрала е много добро и дори до морето ще стигнете без затруднения. Климатикът работи отлично, поддържате скорост от около 120 и разходът е малко нас 5л/100 км. При шофиране с около 90-100, разходът на бензин спадна до 4,3л. Така имах запас от около 900 километра с един резервоар. В градски условия мъникът отчете около 5 литра на 100 км. Така че, останах повече от доволна от мъника, който освен всичко, носи и емоционален заряд.

Вярно, че авторът на статията, която бях прочела беше мъж и сигурно по-трудно е възприел фешън стила и розово-цикламения цвят на автомобила или фуксия, специално разработен за него. Съпругът ми, също се поусмихна на мъника с мъжко достойнство, а когато моята приятелка го видя възкликна с истинско очарование – „ехаа, това е автомобилът за мен!” Това е разликата между половете – на мъжете все не им достигат конете, а жените първо виждат формите и изразът.

 

 

 

Определено новото Twingo също ме привлече. Меките, приятни форми, които в същото време излъчват актуален писък от модния подиум не може да не се забележат интуитивно. С изцяло променена визия, нова решетка и уголемено лого, симпатични допълнителни кръгли светлини. Едно от големите предимства е, че можете да персонализирате автомобилът в собствен стил, почти във всеки детайл – да изберете цвят на капаците на страничните огледала, страничните лайстни, праговете, цветни стикери, които правят картината съвсем жива.

Мисля, че всеки ще се съгласи, че за предпочитане в градовете, особено в София, са малките коли. Там понякога 10 см са фатални за намиране на място за паркиране. С Twingo за пореден път се убедих, че мога да го паркирам на много места, на които с доста други автомобили няма да успея. Сервоволанът е отличен – маневрира се супер лесно и на практика с по-малко маневри успяваш да се промушиш в някоя тясна уличка или да паркираш – диаметърът на завой е 9,74м.

 

 

 

Въпреки компактния си размер мъникът предоставя напълно равноправни четири места. Много практично е, че задните седалки са независими и се плъзгат напред и назад, според нуждите. Освен това те съвсем лесно се сгъват и багажното пространство от 230 л. може да достигне до 959 л. Просторът в мъника може да се увеличи с опционален панорамен покрив.

 

 

 

Бордното табло е симпатично и много компактно. Централна конзола, организирана вертикално, е освободила място между двете предни седалки и е дала възможност за образуване на широка ниша. Изключително практична е и нишата над волана. Меките форми присъстват в цялото бордно табло. Кръглият като часовник оборотомер е кацнал точно над волана. Същият кръгъл уред, разположен на централния панел, отчита дигитално скоростта и дава информация от бордния компютър. Много компактно са подредени отворите за въздуха и копчетата за климатика, а под тях е аудиоуредбата и изходите за USB и AUX. И за да е фешън всичко, декоративните цикламени шевове на седалките допълват картината. Разбира се, може да се поръча и Bluetooth, което в комбинация с опцията Plug & Music свързва всеки портативен плеър.

По отношение на сигурността Twingo е оборудвано с ABS, AFU (електронна система за подпомагане при екстремно спиране), Isofix седалки, предни странични въздушни възглавници.

Facebook коментари