fbpx Кросоувърът, който спечели сърцата на младите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Кросоувърът, който спечели сърцата на младите

New Mazda CX-3

Кросоувърът, който спечели сърцата на младите

 
Само с появата си, кросоувърът Mazda CX3 буквално завладя възприятието на младите хора. Новият нахакан спортист показа атлетично тяло, леко ъгловати форми, поглед на лошо момче и в същото време изключителна елегантност в духа на KODO дизайна (иначе нямаше да е Mazda), в който вече е облечено цялото японско семейство. И особено девойките луднаха по него, нищо, че Мазда звучи в женски род – този е 100% мъж. 
 
 
Хромираното крило на Мазда се продължава светлинно чрез LED дневните светлини с характерен отпечатък. Страничните арки на колелата заедно с плавно преливащите криви на купето демонстрират сила. Задните светлини са като ехо на предните. А големите 18'колела и двуцветни с черен лак джанти затвърждават усещането за движение и мощ.
 
Въпреки, че отдавна съм преминала 20-те си години и аз седнах зад волана на новия модел, облечен в любимия ми адзурен цвят (спортно син перлен металик). И много ми подходи:)

 
Моделът е дълъг 4.28 метра, или с 28 сантиметра по-малко от СХ-5. Ширината е 1.77 метра (-7 см.), а височината 1.55 м (-12 см.). С модела дебютират новите цветове "Керамик металик", които дават по-голяма дълбочина и различни нюанси, когато са осветени от слънцето. 
 
 
В най-високото си ниво, CX3 е оборудван с кожен салон в цвят “Бурбонска ванилия” в комбинация с алкантара цвят сив мат и червен шев. Седалките са дълбоки и удобни. Кожената апликация на централната конзола и вратите в цвета на 2015 г. “Марсала” и се вписва великолепно като е ярък изказ на елегантност. 

Кокпитът е много изчистен, като в центъра му се намира инфотеймънт системата със 7 инчов дисплей MAZDA CONNECT, който прави пълна свързаност със смартфона ви. При SKY-DRIVE автоматичната скоростна кутия на волана са изнесени и пера за смяна на скоростите. Високата позиция на седене дава отлична видимост, както за шофьора, така и за задните пътници. Специално разработена за Mazda CX3 BOSE система е със 7 говорителя и субуфер
 
 
Хед-ъп прозрачният дисплей на нивото на очите изобразява важна за водача информация за пътуването и навигацията и един от първите налични в автомобил от този сегмент. 
 
 
CX3 е пълен със системи за активна и пасивна сигурност. Rear Cross Traffic Alert сигнализира за приближаващи автомобили, пешеходци и велосипедисти при маневра назад. Blind Spot Monitoring 24 GHz е радарна система за следене на мъртвата зона – активна при скорост от 30 км./ч., уведомявайки водача с предупредителен звуков сигнал. High Beam Control автоматично превключва късите и дълги светлини в зависимост от трафика. Адаптивните LED предни фарове следят кривата на завой и се променят според пътната ситуация. DRSS (Distance Recognition Support System) следи и поддържа определена дистанция до предното превозно средство, като при необходимост прилага спирачно усилие, а lane Departure Warning System следи да не се отклоните от лентата на движение. SBS (Smart break support) намалява риска от сблъсък при скорост от 30 до 200 км./ч.
 
 
Моделът е оборудван и с нов специално разработен екологичен дизелов мотор SKYACTIV-D 1.5/105 к.с.. В комбинация с 4х4 задвижване (стандартно се предлага 2 WD) и автоматичната скоростна кутия тази версия става още по-търсена за младите хора. На извънградско движение средният разход, ако не натискате педала на газта по-здраво, гравитира около 5,2 – 5,5 л/100 км.
CX3 се предлага и бензинов мотор SKYACTIV-G 2,0 л. с мощност от 120 и 150 к.с. 
 
 
Електронната система за запазване на енергията от спиране i-Eloop отново е налична, с подобрени показатели. При движение по инерция и при спиране, специален алтернатор зарежда двуслоен кондензатор само за 7 секунди с електричество, което след това се използва за захранване на електроуредите на автомобила. Това се съчетава със системата i-Stop, за да даде икономии до 10%. 
Предимство е, че моделът дава възможност и за данъчен кредит. 
 

Facebook коментари