fbpx Тази Коледа с... Веселка Вуткова | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Тази Коледа с... Веселка Вуткова

Водеща снимка
Да

Тази Коледа с... Веселка Вуткова

Веселка Вуткова е директор "Корпоративни комуникации" VIVACOM. През изминалата година много пъти сме разказвали за каузите и техтологичното развитие на компанията. Сега е момента да признаем, че много пъти тази година сме работили от затънтени места в България, където обаче без проблем, благодарение на мобилният интернет на Виваком, сме доставяли до вас актуални новини и информации. Сега Веселка Вуктова изпраща своето коледно послание към читателите и ни изпраща едно много лична снимка с нейния син, за което искрено благодарим. Ето какво споделя:

"2020 се оказа повратна във всяко отношение, особена година, пълна с предизвикателства за всеки от нас. В рамките на няколко месеца се наложи да преустроим живота си по начин, който не сме подозирали. Правя равносметка в две посоки – лично и професионално. През 2020 г. се промени начинът, по който комуникираме помежду си, което се отрази пряко не само върху нашата работа, но и върху личния живот на всеки човек.

Телекомуникациите и свързаността се доказаха като едно от най-важните условия за продължаване на относително нормалното функциониране на обществото. Само за няколко месеца България, а и светът извърши скок по отношение на дигитализацията. Нашата отговорност да осигуряваме безпроблемна свързаност, качествени продукти и услуги се повиши значително; в този смисъл се промени и начинът, по който общуваме с клиентите – те се превърнаха не само в потребители на нашите продукти, но и в наши партньори, приятели и съмишленици. Заедно се справяме с изпитанията, които глобално променящият се свят ни поднася.

И още нещо – гордея се, че въпреки турбулентната година, която изпращаме, успяхме да реализираме значителни технологични успехи в полза на нашите клиенти – VIVACOM получи признание от Ookla за най-бърза мобилна мрежа в Европа*, станахме и първият телеком в България, който осигури достъп до търговска 5G мрежа - най-модерната и перспективна мобилна технология на бъдещето.

Бих откроила и последователната ни политика на социална отговорност, която във време на обществени изпитания има още по-голяма роля – стартирахме поредното издание на Регионалния грант, инициатива, която подкрепя безвъзмездно развито на инициативността на местните общности.

Инвестираме и в каузата „Образование 4.0“ за дигитализация на обучението – тема, която стана особено актуална в годината на принудителен преход към дистанционното обучение. Със съдействието на партньорите ни се стремим да предлагаме дигитално съдържание, достъп до облачни технологии, виртуални класни стаи, ресурси и възможности на всяко българско дете. Като родител за мен е особено важно образованието на нашите деца да бъде в крак с времето, в което живеем, защото деца са нашето бъдеще.

Очаквам Коледа със смирение и надежда. Както казах, и в личен, и в професионален план се изправихме пред изпитания, които ни накараха да направим преоценка на начина, по който работим, живеем, общуваме. 2020 година ни даде суров урок, неовладяемата пандемия доказа колко крехък и ценен e животът. Изолирани в домовете си, лишени от всичко, което смятахме за даденост – близко общуване, развлечения, пътуване - всички ние разполагахме с време да преосмислим приоритетите си.

Трудностите и несигурността, които ни съпътстваха ежедневно, ни мобилизираха, сплотиха, изведоха на преден план наистина важните неща – здравето, близките, семейството. Ето защо в навечерието на Рождество имаме нужда от смирение, от поглед навътре, от вътрешна сила, от опората на най-близките си. И в същото време се нуждаем от вяра, че сме способни да се справим, а и от надежда, че утрешният ден ще е по-добър, ще светът ще остави зад гърба си глобалната здравна криза и 2021 ще е по-светла. В този смисъл, ако погледна ретроспективно, бих казала, че годината ни изведе от руслото на предвидимостта, от зоната ни на комфорт и така даде тласък на креативността, гъвкавостта и умението да взимаме бързи и правилни решения в кратък срок.

Искрено пожелавам на всички да бъдат здрави, да имат сила да се справят с изпитанията. Надявам се, да влезем в следващата година по-добри, по-зрели и оценяващи малките неща. Годината ни научи да ценим всеки миг, припомни ни истината, че днешният ден се случва само веднъж, а това означава, че трябва да го изживеем по най-добрия начин, давайки най-доброто от себе си – тук и сега!".

* Според анализ на Ookla®, основан на данните от Speedtest Intelligence® за първите шест месеца на 2020г. Търговските марки на Ookla се използват с разрешение. Повече информация за мобилната мрежа на VIVACOM на www.vivacom.bg.

Facebook коментари